Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Anglickí lekári budú diskutovať o zmenách v testoch srdca

Na snímke z ihriska odnášajú na nosidlách stredopoliara Bolton Wanderers Fabricea Muambu, ktorý skolaboval počas sobotňajšieho štvrťfinále anglického futbalového FA Cupu medzi Tottenham Hotspur a Boltonom Wanderers na White Hart Lane, 17. marca 2012. Foto: TASR/AP

Lekári sa majú stretnúť 10. mája, aby posúdili, či sú doteraz praktizované testy srdca futbalistov dostatočné.

Londýn 23. apríla (TASR) - Lekári futbalových klubov anglickej Premier League budú skúmať prípad Fabricea Muambu, ktorému na ihrisku zlyhalo srdce a následne plánujú zvážiť frekvenciu testov srdca, či zmenu v spôsobe zdravotných prehliadok hráčov.

Lekári sa majú stretnúť 10. mája, aby posúdili, či sú doteraz praktizované testy srdca futbalistov dostatočné. Okrem toho majú diskutovať, či sa Muambovmu kolapsu dalo zabrániť a ako vyzerala jeho liečba.

"Vezmeme do úvahy rady expertov a zverejníme pokyny, založené na týchto radách," vyjadril sa šéf lekárov v Manchestri City Philip Batty.

Lekárska komisia Anglickej futbalovej asociácie (FA) bude na stretnutí 3. mája špeciálne analyzovať Muambov prípad, ktorý lekárov zaskočil, keďže testy Muambovho srdca nijaký problém pred kolapsom neobjavili.