Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MS juniorov v atletike: Gajanová v behu na 800 m postúpila do finále

Na snímke vľavo slovenská bežkyňa na 800 m Gabriela Gajanová. Foto: TASR - Slovenský atletický zväz

Zapletalová dosiahla celkove siedmy najrýchlejší čas 58,45, podstatnejšie však bolo, že postúpila priamo, keď v 4. rozbehu finišovala na 2. mieste.

Tampere 11. júla (TASR) - Na MSJ atlétov vo fínskom Tampere postúpila slovenská juniorka Gabriela Gajanová v behu na 800 m do finále. Pred semifinále mala v porovnaní so súperkami zabehnutý tretí najlepší čas v sezóne (2:03,52), dokázala ho však zlepšiť a vytvoriť si aj nový osobný rekord 2:03,36. V semifinále dobehla druhá a priamo postúpila do štvrtkového finále, ktoré sa pobeží o 19.48 h.

Gajanová výborne zvládla druhú štvrtku, po prvej bola len šiesta. Tretia skončila Japonka Kawatová so stratou na Gajanovú len 0,01 sekundy, no aj ona sa s postupovým kľúčom dve najlepšie plus dve najrýchlejšie pretlačila časom do finále. Gajanová zabehla v sumáre šiesty najrýchlejší čas.

Z rozbehov v behu na 400 m prek. postúpila Emma Zapletalová. Semifinále je na programe vo štvrtok o 17.50 h. Zapletalová dosiahla celkove siedmy najrýchlejší čas 58,45, podstatnejšie však bolo, že postúpila priamo, keď v 4. rozbehu finišovala na 2. mieste. Postupovalo sa podľa kľúča tri najlepšie plus šesť najrýchlejších.

V stredajšom programe sa bojovalo o šesť medailových kolekcií, v guli junioriek, diaľke juniorov, oštepe i na 3000 m junioriek, na stovke juniorov a vyvrcholil aj desaťboj.