Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Austrálski plavci pózovali so zbraňami, fotografiu museli stiahnuť

Záber zachytáva Monka držiaceho dve brokovnice a vedľa neho stojaceho D'Arcyho s pištoľou v každej ruke. Fotografia vznikla v obchode so zbraňami v USA.

Sydney 8. júna (TASR) - Austrálski olympijskí plavci Nick D'Arcy a Kenrick Monk museli stiahnuť zo svojich profilov na sociálnych sieťach fotografiu, na ktorých pózujú so zbraňami.

Záber zachytáva Monka držiaceho dve brokovnice a vedľa neho stojaceho D'Arcyho s pištoľou v každej ruke. Fotografia vznikla v obchode so zbraňami v USA. Tradičné austrálske periodikum reagovalo na fotografiu na sociálnej sieti Twitter. "Uráža vás tento záber Nicka D'Arcyho a Kenricka Monka v obchod eso zbraňami v USA," pýta sa periodikum prostredníctvom Twitteru.

Vedenie Austrálskej plaveckej federácie následne prikázalo obom plavcom inkriminované fotografie stiahnuť z obehu. "Celé to bolo myslené ako zábava, fotografia mala byť zábavná. Ak sme niekoho urazili, hlboko sa mu ospravedlňujeme. To nikdy nebol zámer tej fotografie, nikdy nemala byť urážlivá," uviedol D'Arcy.

Obaja previnilci sa postavia pred disciplinárnu komisiu, kde budú musieť vysvetliť dôvod svojho konania.

Informovala agentúra AP.