Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Dva góly, nastrelené brvno a žrď, to je vizitka Messiho v prvom zápase

Hráč FC Barcelona Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Argentínčan otvoril skóre v 64. minúte z priameho kopu prízemnou strelou, ktorou okabátil hráčov súpera stojacich v múre. Bol to jubilejný 6000. gól Barcelony v La Lige.

Barcelona 19. augusta (TASR) - Futbalisti FC Barcelona vstúpili úspešne do nového ročníka španielskej ligy. Obhajca titulu zdolal v sobotu večer na svojom štadióne Deportivo Alaves 3:0, keď o svojom triumfe rozhodol až v druhom polčase. Dva góly zaznamenal Lionel Messi.

Argentínčan otvoril skóre v 64. minúte z priameho kopu prízemnou strelou, ktorou okabátil hráčov súpera stojacich v "múre". Bol to jubilejný 6000. gól Barcelony v La Lige. V roku 2009 zaznamenal Messi aj 5000. ligový gól Kataláncov. Poistku zariadil v 83. minúte po individuálnej akcii v šestnástke súpera striedajúci Philippe Coutinho. Messi pridal v nadstavenom čase ešte jeden gól po pase od Luisa Suareza, okrem toho trafil v dueli ešte brvno a žrď.

"Messi je génius, vždy vás niečim prekvapí. Vôbec som netušil, čo pri prvom góle z priameho kopu plánuje urobiť. Od neho musíte očakávať neočakávané v každom momente. Môžeme byť šťastní, že sme súčasťou futbalu v čase, keď on je aktívnym hráčom," povedal po zápase tréner Barcelony Ernesto Valverde. Jeho zverenci od začiatku herne dominovali a už v prvom polčase nepremenili viacero sľubných príležitostí. Barcelona napokon desiatykrát za sebou otvorila ligovú sezónu víťazstvom. "V úvode to nebolo ideálne, ale postupne sme sa zlepšovali," hodnotil kouč.

Hostia dlho držali šancu na úspešný výsledok, ale v záverečnej polhodine o ňu prišli. "Odohrali sme veľmi dobre prvý polčas, hoci nikdy nebudete mať iniciatívu na kopačkách, keď hráte proti Barcelone," povedal tréner Alavesu Albelardo Fernandez. "V druhom polčase nás už jasne prevýšili. Messi to pri priamom kope urobil mimoriadne šikovne. Dokáže umiestniť loptu všade a je vlastne jedno, či hráči v múre vyskočia alebo nie."


La Liga - 1. kolo:

FC Barcelona – Deportivo Alaves 3:0 (0:0)

Góly: 64. Messi a 90.+2 Messi, 83. Coutinho