Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Barcelona sa priblížila k obhajobe titulu, Messi opäť s hetrikom

Hráč Barcelony Lionel Messi. Foto: TASR/AP

Kormidelník Barcelony Valverde považuje víťazstvo nad Betisom za veľmi dôležité. Messiho výkon označil za výnimočný.

Sevilla 18. marca (TASR) - Futbalisti Barcelony sa výrazne priblížili k obhajobe titulu španielskeho majstra. V 28. kole La Ligy zvíťazili na pôde Betisu Sevilla 4:1 a pred druhým Atleticom Madrid majú na čele tabuľky už desaťbodový náskok. Lionel Messi zaznamenal rovnako ako vo februárovom dueli na ihrisku tímu FC Sevilla hetrik, štvrtý v sezóne a celkovo 51. v kariére.

"Po zaváhaní Atletica Madrid v Bilbau sme mali veľkú šancu upevniť si pozíciu lídra a som rád, že sme ju využili. Od začiatku zápasu sme išli za víťazstvom. Hráči Betisu sú veľmi silní na lopte, no dokázali sme si s tým poradiť. Z taktického hľadiska to bol perfektný výkon, tréner Ernesto Valverde hru Betisu výborne prečítal," uviedol pre španielsku Marcu Messi, ktorému za predvedený výkon aplaudovali aj fanúšikovia Betisu. "Nespomínam si, kedy mi fanúšikovia súperovho tímu naposledy takto tlieskali po mojom góle. Som im za to veľmi vďačný," dodal argentínsky kanonier.

Valverde považuje víťazstvo nad Betisom za veľmi dôležité. Messiho výkon označil za výnimočný. "Keď máte v tíme takého skvelého hráča, všetko vyzerá byť veľmi jednoduché. Leo strelil tri krásne góly a nechýbalo veľa, aby pridal aj štvrtý. Podmanil si celý štadión, fanúšikovia oboch tímov mu pripravili zaslúžené ovácie. Priaznivci súpera v zápasoch proti Barcelone trpia a obávajú sa, čo Messi ich obľúbenému tímu vyvedie. Dokážu však uznať jeho kvality, pretože je protagonistom jednej éry," zdôraznil kormidelník Barcelony.

Aj kouč Betisu Quique Setien zložil Messimu kompliment. "Videl som v akcii veľa výborných futbalistov, no žiaden z nich nepodával kontinuálne také výkony ako Messi. Už 12 rokov ukazuje, že je svetová extratrieda. Je veľmi ťažké ubrániť ho, má skvelú techniku, čo potvrdil aj v nedeľňajšom súboji. Vždy musíte počítať s tým, že skóruje a na dosiahnutie úspešného výsledku proti Barcelone bude treba streliť viac gólov."