Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Barcelonu z pohára nevylúčia, Levante podalo sťažnosť neskoro

Na snímke hráči Barcelony. Foto: TASR/AP

Devätnásťročný Brandariz dostal v dueli béčka Barcelony žltú kartu a mal si podľa slov Francisca Javiera Catalana automaticky odpykať jednozápasový dištanc.

Barcelona 18. januára (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona nedostane trest za údajný neoprávnený štart obrancu Juan Brandariza v úvodnom osemfinálovom zápase Kráľovského pohára na pôde UD Levante (1:2). Dôvodom je neskoré podanie sťažnosti, ktorú predstavitelia Levante dali až po 48-hodinovej lehote.

"Výsledok zostáva v platnosti a FC Barcelona sa predstaví vo štvrťfinále," citovala agentúra AP rozhodnutie riadiacej komisie Copa del Rey.

Devätnásťročný Brandariz dostal v dueli "béčka" Barcelony žltú kartu a mal si podľa slov prezidenta osemfinálového súpera Kataláncov Francisca Javiera Catalana automaticky odpykať jednozápasový dištanc. "Akokoľvek dopadne odveta, podáme sťažnosť na Kráľovskú španielsku futbalovú federáciu," vyhlásil Catalan už pred štvrtkovým súbojom na Camp Nou. Levante nepretavilo domáce víťazstvo 2:1 v postup, na pôde favorita podľahlo 0:3.

Vedenie "Blaugranas" sa odvolalo na novembrovú úpravu pravidiel, podľa ktorej sa trest za žlté karty v ligových súťažiach neprenáša do pohára. "Urobili sme všetko správne. Nemám žiadne pochybnosti, že Juan hral legitímne. Tešíme sa na žreb a ďalšieho súpera," uviedol kouč Barcelony Ernesto Valverde.