Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Extraligové Young Angels Košice povedie Žirková

Na snímke Zuzana Žirková (vľavo). Foto: TASR/Branislav Račko

Žirková bude mať s asistentmi Radkom Dvorščákom a Jánom Hrickom k dispozícii prevažne juniorky doplnené o skúsenejšie hráčky ako Petra Bartánusová a Beáta Jassová.

Košice 15. augusta (TASR) - Bývalá slovenská basketbalistka Zuzana Žirková prešla z hráčskej pozície na trénerskú a v sezóne 2018/2019 povedie extraligové družstvo Young Angels Košice. Tie sa okrem domácej súťaže predstavia aj vo Východoeurópskej lige (EEWBL), v ktorej úspešne pôsobil ich predchodca Good Angels. Košický klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Žirková bude mať s asistentmi Radkom Dvorščákom a Jánom Hrickom k dispozícii prevažne juniorky doplnené o skúsenejšie hráčky ako Petra Bartánusová a Beáta Jassová.

"Bude to pre mňa niečo úplne nové, ale veľmi sa na to teším. Pri Peťovi Jankovičovi som trochu pričuchla k tomuto remeslu v reprezentácii. Verím, že dievčatám mám čo ponúknuť a dúfam, že mi to na oplátku vrátia. Verím, že časom by to mohlo fungovať," povedaviedla Žirková pre korzar.sme.sk.

Otáznym zatiaľ zostáva domovský stánok Young Angels, keďže nie je jasné, či budú hrať v Angels aréne alebo v hale na Bernolákovej ulici v Košiciach.

Young Angels nahradia v najvyššej domácej súťaži úspešné Good Angels, pokračovať budú aj v EEWBL, v ktorej Košičanky dvakrát triumfovali.

"Po 15 rokoch, keď sme naháňali výsledky a získali sme pár titulov, budeme mať nasledujúce tri roky iné priority. Dôležité bude, aby sme dokázali opäť vytvoriť generáciu hráčok, ktoré budú konkurencieschopné v Európe."

"To sa určite nepodarí v priebehu pár mesiacov. Určite bude pre niektorých ťažké znášať prehry s družstvami, ktoré sme jednoznačne zdolávali, ale iná cesta neexistuje,"
uviedol generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.