Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Basketbalisti Prievidze získali opäť majstrovský titul po 17 rokoch

Hráč Prievidze Corey Pelle (uprostre) bránený hráčmi Komárna Johnathonom Jonesom (vľavo) a Louisom Johnsonom vo štvrtom finálovom zápase play off extraligy mužov BC Prievidza - MBK Rieker Komárno, 25. apríla 2012 v Prievidzi. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prievidžania zvíťazili vo štvrtom zápase finálovej série play off extraligy na domácej palubovke nad MBK Rieker Komárno 69:61 a získali opäť slovenský primát. Finálovú sériu vyhrali 3:1.

Prievidza 25. apríla (TASR) - Basketbalisti BC Prievidza vyhrali v stredu vo štvrtom zápase finálovej série play off extraligy na domácej palubovke nad MBK Rieker Komárno 69:61 a po sedemnástich rokoch získali opäť slovenský primát.



štvrté finále play off:

BC Prievidza - MBK Rieker Komárno 69:61 (36:33)

/konečný stav série: 3:1, prvenstvo získala Prievidza/

Zostavy a body:

Prievidza: Godbold 18, Guede 10, Livas 9, Davis 6, Pelle 4 (Phillips 13, Potter 6, Averink 3, Pipiška)

Komárno: Johnson 13, Jones 13, Dubovský 9, Bílik 8, Kratochvíl 2 (Keller 11, Bilič 5, Szabó, Jurík)

Rozhodovali: Dubák, Ženiš, Lamoš, TH: 12/8 - 14/5, fauly: 22:16, trojky: 7:6, 3700 divákov.



V úžasnej atmosfére domáci postupne zvyšovali náskok po prvej štvrtine o dva body, po dvoch vyhrávali o tri, po troch dejstvách o štyri, aby nakoniec v búrlivej atmosfére osembodovým rozdielom, čím si pripísali do vitríny tretí slovenský titul a celkovo piaty.



VIDEO: BASKETBAL: Po 17 rokoch oslava titulu prievidzských basketbalistov



Tu bude player


Hlasy trénerov


František Rón, tréner Komárna: "Prievidza je vinikajúci súper. Preskákakli nás pod košmi, my sme aj zle premieňali trestné hody, takže súper vyhral zaslúžene, k čomu mu treba pogratulovať."

Johan Roijakkers, tréner Prievidze: "My sme hrali podobnú hru ako v Komárne, sústreďovali sme sa predovšetkým na obranu a veľmi dobre sme si uvedomovali, že základ víťazstva sa bude rodiť až v podsednej štvrtine na ktorú sme sa sústredili a zvládli sme ju za obrovskej radosti divákov a našej. Ešte si to neuvedomujem, aký obrovský úspech dosiahla Prievidza a ja ako tréner som bol pri tom."

VIDEO:BASKETBAL: Prievidzský ošiaľ, ´baníci´ potopili ´lodiarov´ vo finále


Tu bude player