Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Basketbalisti Denveru vyhrali vo Phoenixe a postúpil do play off

Basketbalista Denveru Nuggets Kenneth Faried (vpravo) a hráč Phoenixu Suns Marcin Gortat z Poľska bojujú o loptu v zápase zámorskej basketbalovej NBA 21. apríla 2012 vo Phoenixe. Foto: TASR/AP

Denver sa tak kvalifikoval deviatykrát v sérii do play off Západnej konferencie. V drese hostí žiaril Ry Lawson, ktorý s 20 bodmi a 10 asistenciami zatienil Steve Nasha.

New York 22. apríla (TASR) - Basketbalisti Denveru Nuggets zvíťazili v noci na nedeľu v NBA na palubovke Phoenixu Suns 118:107 a deviatykrát v sérii sa kvalifikovali do play off Západnej konferencie. V drese hostí žiaril Ry Lawson, ktorý s 20 bodmi a 10 asistenciami zatienil Steve Nasha.

Produktívny zápas odohral v tíme Nuggets aj nováčik Kenneth Faried, ktorý pridal 18 bodov a 13 doskočených lôpt. Naopak, Suns prehrali s Denverom šiesty zápas v rade a postup do vyraďovacej fázy zámorskej profisúťaže sa im postupne vzďaľuje. Líder hostí Nash sa musel uspokojiť s 13 asistenciami, vďaka čomu sa dostal v historickej tabuľke nahrávačov na piate miesto pred Oscara Robertson s celkovým skóre 9897 asistencií. Shannon Brown dal za Phoenix 28 bodov. Ak však chcú Suns postúpiť do play off, musia vyhrať nad Utahom a potom aj nad San Antonio Spurs.

Derrick Rose sa vrátil do zostavy Chicaga Bulls a býci aj jeho zásluhou zdolali obhajcu trofeje Dallas Mavericks 93:83. Bulls tak zvýšili svoj náskok na čele Východnej konferencie pred Miami Heat. Rose, ktorý vynechal tri zápase pre zranenie členka, si zaknihoval 11 bodov a osem asistencií. Chicago tak využilo zaváhanie Miami, ktoré na domácej palubovke trochu nečakane prehralo s Washingtonom Wizards 84:86. Heat nechali odpočívať LeBrona Jamesa a Chrisa Bosha, pričom Dwyane Wade po troch minútach opustil palubovku pre vykĺbený prst.

Výrazne sa k play off priblížili basketbalisti Philadelphie 76ers, ktorí triumfovali na pôde Indiany Pacers 109:106 po predĺžení. Sixers, ktorí ukončili sedemzápasovú víťaznú sériu Pacers, delí od už len jedno víťazstvo od postupu do vyraďovacej fázy.



Výsledky - NBA:

Phoenix - Denver 107:118, Indiana - Philadelphia 106:109 pp, Miami - Washington 84:86, Memphis - Portland 93:89, Chicago - Dallas 93:83, Houston - Golden State 99:96, Milwaukee - New Jersey 106:95, Utah - Orlando 117:107 pp.