Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Bayern Mníchov má záujem o stopéra Taha z Bayeru Leverkusen

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bayern je po neúspešnej domácej obhajobe stále v boji o titul v Lige majstrov.

Mníchov 25. apríla (TASR) - Futbalový Bayern Mníchov má záujem o Jonathana Taha z majstrovského Bayeru Leverkusen. Dvadsaťosemročný stopér má však s čerstvým nemeckým šampiónom zmluvu do roku 2025, ktorá neobsahuje výstupnú klauzulu. Leverkusen získal v tomto ročníku premiérový nemecký titul v histórii a prerušil jedenásťročnú hegemóniu Bayernu.

Tah tvorí spolu s Antoniom Rüdigerom základ strednej obrany nemeckej reprezentácie. Zo stopérov sú v tíme Bavorov Matthijs de Ligt, Eric Dier, Dayot Upamecano a Kim Minjae. Ani jeden z nich však nemá pod trénerom Thomasom Tuchelom isté miesto v základe.

Alonso priviedol Leverkusen k prvej trofeji po vyše 30 rokoch a je na najlepšej ceste k ďalším dvom. Jeho tím má pred sebou semifinále Európskej ligy proti AS Rím a finále Nemeckého pohára proti druholigovému Kaiserslauternu. Kormidelník síce chce udržať tím pokope, no výkonný riaditeľ Fernando Carro nedávno prejavil záujem o väčší predaj za účelom nákupu ďalších hráčov. Tah prišiel do Leverkusenu v júli 2015 za 9,5 milióna eur a momentálne má podľa portálu transfermarkt vyše trojnásobnú hodnotu.

Bayern je po neúspešnej domácej obhajobe stále v boji o titul v Lige majstrov. V utorok ho čaká prvé semifinále proti Realu Madrid. V Bundeslige je druhý, tri body pred Stuttgartom a v najbližších ligových zápasoch je jeho cieľ zaistiť si účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Informácie priniesla agentúra DPA.