Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Bayern Mníchov môžno majstrom už cez víkend, proti Borussia a Hamburg

Hráčom Bayernu sa okrem domácej ligy darí aj v Lige majstrov. Naposledy vyradili v osemfinále Arsenal Londýn. Archívna foto. Foto: TASR/AP

Bayern by musel zdolať Hamburger SV a Borrusia nesmie vyhrať v Stuttgarte. Bayern má na dosah 22. titul.

Mníchov 28. marca (TASR) - V prípade, že futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazia v sobotňajšom zápase 27. kola nad Hamburgerom SV a súčasne Borussia Dortmund nezaboduje naplno v Stuttgarte, stane sa bavorský klub po 22-krát majstrom Nemecka.

Ešte žiadnemu nemeckému klubu sa nepodarilo od roku 1963 získať bundesligový titul už sedem kôl pred koncom sezóny. Bayern, ktorý je najúspešnejším nemeckým klubom v histórii, získal jeden majstrovský titul už pred II. svetovou vojnou v roku 1932.

Pred Veľkonočným víkendom má Bayern náskok 20 bodov pred Dortmundom, ktorý obhajuje posledné dva majstrovské tituly. Futbalisti bavorského klubu však musia myslieť aj na najbližší zápas štvrťfinále Ligy majstrov proti Juventusu Turín.

"Bolo by to skvelé, ak by to vyšlo už v sobotu, pretože by sme to už mali doma. Vždy som tvrdil, že by som chcel byť šampiónom, tak skoro, ako to len bude možné," povedal stredopoliar Bayernu Toni Kroos, ktorého doplnil športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer. "Samozrejme by to bol neskutočný moment, hoci na oslavy by teraz nebol čas. Našou úlohou je vyhrať nad Hamburgom. Potom ale budeme mať len 72 hodín, aby sme sa pripravili na zápas s Juventusom."