Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Belasí majstri oslavovali hokejový titul u primátora

Hokejisti HC Slovan Bratislava počas prijatia u primátora Bratislavy Milana Ftáčnika (vpravo) na bratislavskom magistráte Foto: TASR/Martin Baumann

Slovan Bratislava vyhral v sobotu v Košiciach rozhodujúci duel 2:1 po predĺžení a sériu 4:3 na zápasy.

Bratislava 23. apríla (TASR) – Milan Ftáčnik prijal v pondelok na bratislavskom magistráte hokejistov Slovana Bratislava. Primátor hlavného mesta, ktorý čerstvým slovenským majstrom poďakoval a zagratuloval, pre TASR zdôraznil, že jeho košický kolega Richard Raši prehral stávku a preto bude upratovať ulicu v Bratislave.

Belasí majstri, ktorí smerujú po tejto sezóne do prestížnej KHL, vyhrali v sobotu v Košiciach rozhodujúci duel 2:1 po predĺžení a sériu 4:3 na zápasy. Na bratislavské Primaciálne námestie, kde ich búrlivo vítala takmer tisícka fanúšikov a hokejových nadšencov, pricestovali v otvorenom autobuse bez strechy a v sprievode svojich partneriek, manželiek a detí.

Raši prehral stávku

"Milí hráči Slovana, tréneri a manažéri. Som strašne rád, že vás môžem privítať na pôde Primaciálneho paláca, ktorý je takým oficiálnym symbolom nášho mesta a vzdať vám úctu. Ďakujem za vzornú reprezentáciu, dosiahli ste fantastický výsledok. Keď sme tipovali s pánom Rašim ako to dopadne, tak on povedal, že 4:2 pre Košice a ja 4:3 pre Slovan. Bol som presvedčený, že to napokon vyhráme," povedal bratislavský primátor, ktorý pre TASR dodal: "Takže stávka s Rašim dopadla veľmi dobre. Pán Raši bude upratovať Košickú ulicu v Bratislave. Presný termín sme si ešte nestanovili, ale keď bude v Bratislave, tak sa dohodneme. Keď začne parlament, tak na neho niečo prichystáme."

Oslavy na Primaciálnom námestí

Po slovách uznania pristúpil k primátorovi Ftáčnikovi generálny manažér Slovana Maroš Krajči, ktorý mu zavesil na krk zlatú medailu. Vzápätí Miroslav Šatan s víťazným pohárom v ruke odviedol svoju družinu na balkón, odkiaľ zdravili Bratislavčanov i skupinky prekvapených zahraničných turistov. Hokejisti Slovana sa so svojimi priaznivcami navzájom povzbudzovali a prekrikovali, to všetko za revu belasých tínedžeriek. Na Primaciálnom námestí pomáhala "žhaviť" atmosféru aj veľkoplošná obrazovka, čirlíderky a DJ.



Medzi oslávencami nechýbal odchovanec Slovana Michal Hudec, ktorý so svojim materským klubom získal štyri seniorské primáty. "Vracal som sa do Slovana s tým, že chcem opäť získať titulu, čo sa nám aj podarilo. Po troch rokoch nadvlády Košíc sme to chceli zmeniť. Vyvrcholenie prišlo v siedmom zápase finálovej série po predĺžení, takže naša radosť je ešte väčšia. Skrátka sa to nedá opísať, ten pocit, keď z vás zrazu spadne to napätie a zodpovednosť," poznamenal Hudec, ktorý držal v náručí syna Adama.

HOKEJ: Slovanistov s majstrovským pohárom zdravili fanúšikovia po celej Bratislave



Tu bude player



HOKEJ: Slovanistov čakalo zaplnené Primaciálne námestie



Tu bude player


HOKEJ: Majstrovský Slovan prijal primátor Milan Ftáčnik



Tu bude player