Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bencicová si premiérovo zahrá v semifinále US Open

Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová oslavuje po jej výhre nad Chorvátkou Donnou Vekičovou v štvrťfinále grandslamového tenisového turnaja US Open v New Yorku 4. septembra 2019. Foto: TASR/AP

Obe stredajšie súperky sa veľmi dobre poznajú, sú tréningové partnerky.

New York 4. septembra (TASR) - Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová postúpila ako tretia do semifinále ženskej dvojhry na US Open. Nasadená dvanástka zdolala dvadsaťtrojku Donnu Dokičovú z Chorvátska 7:6 (5), 6:3. Dvadsaťdvaročná dcéra slovenských rodičov sa predstaví medzi najlepšími štyrmi na grandslamovom turnaji premiérovo v kariére.

Obe stredajšie súperky sa veľmi dobre poznajú, sú tréningové partnerky. Na kurte to bolo vidno, v prvom sete si až do stavu 4:4 nielen držali podanie, ale nepustili protihráčku ani k brejbalu. Hneď ten prvý v deviatej hre Chorvátka využila, no Švajčiarku to nezlomilo a hneď pri prvej príležitosti tiež prelomila podanie súperky. Set pre seba získala napokon v tajbrejku 7:5.

Aj v druhom sete to bol vyrovnaný súboj. Vekičová nezvládla až siedmy gem, prehrala ho po čistej hre. Švajčiarka v závere dopodávala set na 6:3. Bencicová tak vylepšila skóre zo vzájomných zápasov na 3:1. "Pred stretnutím som si nepripúšťala, že je to odlišný zápas. Snažila som sa sústrediť na duel a nie na okolnosti okolo neho. Teraz to už cítim inak, bol najdôležitejší v kariére. Nie som najsilnejšia, nebudem nikdy dominovať esami, či víťaznými údermi. No myslím si, že dokážem veľmi dobre čítať hru súperky," povedala na tlačovej konferencii Bencicová.

V semifinále ju čaká úspešnejšia z posledného štvrťfinálového duelu Bianca Andreescuová (15-Kan.) - Elise Mertensová (26-Belg.).


Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Belinda Bencicová (12-Švaj.) - Donna Vekičová (23-Chorv.) 7:6 (5), 6:3