Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Bielsa sa priznal k špionáži tréningu Derby, EFL začala vyšetrovanie

Tréner Marcelo Bielsa. Foto: TASR/AP

Bielsa poslal minulý štvrtok pred piatkovým vzájomným šlágrom s Derby člena svojho realizačného tímu, aby zmapoval tréning súpera.

Londýn 15. januára (TASR) - Argentínsky tréner lídra druhej najvyššej anglickej súťaže Leeds United Marcelo Bielsa sa priznal k špionáži tréningu konkurenčného Derby County. Anglická futbalová liga (EFL) preto začala formálne vyšetrovanie jeho klubu.

Bielsa poslal minulý štvrtok pred piatkovým vzájomným šlágrom s Derby člena svojho realizačného tímu, aby zmapoval tréning súpera. Kouč Derby Frank Lampard si však "podozrivo sa správajúceho muža" všimol, ukončil tréningovú jednotku a klub privolal políciu. Bielsa sa ospravedlnil a dodal, že v Argentíne je špionáž tréningov súpera bežnou záležitosťou.

"EFL napísal list Leeds United so žiadosťou o vysvetlenie incidentu, ktorý sa stal vo štvrtok 10. januára 2019," uviedla v stanovisku EFL, riadiaci orgán štyroch najvyšších futbalových súťaží na Ostrovoch.

V piatkovom zápase si Leeds na domácom ihrisku napokon poradil s Derby County 2:0 a na čele tabuľky má už 6-bodové vedenie. Zverencom trénera Franka Lamparda patrí 6. priečka.