Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Blatter sa stretol s Putinom, nie však s Infantinom

Na archívnej snímke vpravo Vladimir Putin a vľavo Sepp Blatter Foto: TASR/AP

Osemdesiatdvaročný Blatter sa s Putinom stretol v Kremli, kde absolvoval krátky neformálny rozhovor s občerstvením.

Moskva 21. júna (TASR) - Bývalý šéf Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter sa počas návštevy MS 2018 stretol aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Práve na jeho pozvanie pricestoval, v stredu sledoval moskovský zápas medzi Portugalskom a Marokom.

Osemdesiatdvaročný Švajčiar zavíta aj na štvrtkový duel Argentína - Chorvátsko, na druhý deň sa vráti domov. "Som rád, že som prišiel. Nie som tu ako prezident FIFA, ale ako fanúšik. Teší ma, že ma pozvali do Ruska. V Kremli sme absolvovali krátky rozhovor, dali sme si nápoje a jedlo. Bolo to veľmi neformálne," citovala Blattera agentúra DPA.

Blatter odstúpil z čela FIFA v roku 2015 po tom, ako sa prevalil veľký korupčný škandál v organizácii. Odpykáva si dištanc na šesť rokov na všetky aktivity spojené s futbalom, ktorý sa však podľa pravidiel nevzťahuje na divácku účasť na zápasoch. S predstaviteľmi FIFA sa nestretol, hoci na súboji Portugalsko - Maroko bol aj jeho nástupca Gianni Infantino: "Vedeli, že som pozvaný, mohli ma pozvať aj oni, bolo by to milé. Pozdraviť ma by pre nich bolo najmenej, ale každý má vlastnú hlavu."