Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Blochin: Arbiter sa pomýlil, ukradol nám gól

Tréner ukrajinskej reprezentácie Oleg Blochin. Foto: TASR/AP

V stretnutí v Donecku hlavný arbiter Viktor Kassai neuznal domácim v 62. minúte regulárny gól, keď po koncovke Marka Deviča vykopával John Terry už spoza bránkovej čiary.

Bratislava 19. júna (TASR) - Podľa Milana Lešického by mali byť Európska futbalová únia (UEFA) aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) menej konzervatívne v otázke využívania moderných technológii pri posudzovaní diskutabilných gólových situácií. Slovenský futbalový odborník tak reagoval na neuznaný regulárny gól v utorkovom zápase Anglicko - Ukrajina (1:0) na EURO 2012.

V spomínanom stretnutí v Donecku hlavný arbiter Viktor Kassai spoločne so svojimi maďarskými kolegami neuznal domácim v 62. minúte regulárny gól, keď po koncovke Marka Deviča vykopával John Terry už spoza bránkovej čiary. Neprehľadnú situáciu nepostrehli ani bránkoví arbitri, ale až televízne kamery.

"Myslím, že UEFA je zbytočne konzervatívna a bráni sa využívaniu moderných technológií. Zrejme to je aj tak len otázka času. Vrhá to však zlé svetlo na futbal. Vyzerá to, akoby mal niekto záujem na tom, že rozhodca nerozhodne správne," povedal Lešický v rozhovore pre RTVS.

Aj po tomto čerstvom faux-pas na štadióne Donbass aréna sa opäť zvýši tlak na prezidenta UEFA Michela Platiniho. "Rozhodca sa pomýlil, ukradol nám gól, pretože to bol jasne za bránkovou čiarou. Angličania mali šťastie, bolo to meter za čiarou," reagoval po stretnutí tréner Ukrajincov Oleg Blochin. Ukrajina na záverečnom turnaji EURO 2012 nepostúpila v domácom prostredí zo základnej D-skupiny do štvrťfinále.