Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Blochin sa stal novým trénerom Dynama Kyjev

Tréner ukrajinskej reprezentácie Oleg Blochin. Foto: TASR/AP

Ukrajinský celok opustil v pondelok po nepresvedčivých výsledkoch kormidelník Jurij Sjomin.

Kyjev 25. septembra (TASR) -Ukrajinský futbalový klub Dynamo Kyjev v utorok vymenoval za nového trénera Olega Blochina. Skúsený kouč zároveň povedie reprezentáciu krajiny v dvoch nasledujúcich kvalifikačných dueloch MS 2014 proti Moldavsku a Čiernej Hore.

Ukrajinský celok opustil v pondelok po nepresvedčivých výsledkoch kormidelník Jurij Sjomin. Dynamo totiž prehralo štyri z posledných piatich duelov. O uvoľnený post sa uchádzal aj Oleksander Myhailnyčenko, no jeho angažovanie vylúčil prezident klubu Ihor Surkis.

Dynamo podľahlo v sobotňajšom ligovom stretnutí konkurenčnému Šachtaru Doneck 1:4. Rovnakým výsledkom podľahlo aj počas týždňa v úvodnom vystúpení skupinovej fázy Ligy majstrov Parížu Saint-Germain. "Sjomin odišiel na základe vlastného rozhodnutia. Bolo by lepšie, keby zotrval pri mužstve, ale dve tvrdé prehry v rade mu nedali inú možnosť," uzavrel Surkis.

Päťdesiatdeväťročný Blochin hrával za Dynamo na poste útočníka. Národný tím prevzal len niekoľko mesiacov pred EURO 2012, ktoré hostili Ukrajina spolu s Poľskom. Domáci tím sa pod jeho vedením neprebojoval zo skupinovej fázy.