Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Boris Vukčevič je po piatkovej autonehode stále v kritickom stave

Auto Borisa Vukčeviča po piatkovej nehode. Foto: TASR/AP

Na žiadosť jeho rodičov ale nemecký bundesligový klub Hoffenheim sobotný zápas odohral.

Berlín 29. septembra (TASR) - Sobotňajší futbalový zápas medzi nemeckými bundesligistami Hoffenheimom a Augsburgom nakoniec odohrali, aj keď stav stredopoliara Borisa Vukčeviča je po piatkovej autonehode stále kritický.

Na sobotňajšej tlačovej konferencii klub oznámil, že aj rodičia 22-ročného futbalistu, ktorý v nemocnici stále bojuje o život, žiadali pokračovanie vo futbalovom dianí podľa pôvodných plánov.

Vukčevič utrpel vážne poranenia hlavy, keď na svojom aute takmer čelne vrazil do kamiónu. Helikoptérou ho transportovali do nemocnice v Heidelbergu, kde okamžite podstúpil operáciu a lekári ho uviedli do umelého spánku.

Hovorca Hoffenheimu Holger Tromp uviedol, že zdravotný stav ich hráča stále zostáva kritický. "Skutočne nemôžeme povedať, že jeho stav je stabilizovaný a je ešte priskoro vysloviť nejakú prognózu. Rozhodli sme, že v sobotu budeme hrať," dodal hovorca.

"Bolo ťažké rozhodnúť, že budeme hrať, ale povedali sme si, že do hry chceme vložiť nádej. Nádej, že sa jeho stav zlepší. Dôležité tiež bolo, že nás v rozhodnutí hrať podporili jeho rodičia," vyjadril sa športový riaditeľ klubu Andreas Müller.

Fanúšikovia Borisa Vukčeviča na tribúne počas sobotňajšieho zápasu.
Foto: TASR/AP


Niekoľko hráčov z iných klubov taktiež vyjadrilo podporu Vukčevičovi.

Lewis Holtby zo Schalke napísal: "Drahí priatelia, modlime sa a dúfajme, aby sa priateľ a spoluhráč z nemeckej dvadsaťjednotky Boris Vukčevič celkom uzdravil. Moje myšlienky sú pri ňom a jeho rodine."

Daniel Didavi z VfB Stuttgart zas na Facebook napísal: "Som šokovaný zo správ o bývalom spoluhráčovi Borisovi Vukčevičovi. Keď sa stanú takéto tragédie, uvedomíte si, že sú omnoho dôležitejšie veci ako je futbal. Prajem Borisovi a jeho rodine veľa síl. Zvládneš to priateľu, modlím sa za teba."

Nehoda sa stala blízko mesta Bammental medzi Hoffenheimom a Heidelbergom v piatok popoludní. Chorvátsky rodák s nemeckým občianstvom odohral za Hoffenheim 78 bundesligových duelov a šesťkrát reprezentoval Nemecko v kategórii do 21 rokov.