Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bratislavským futbalovým výtržníkom hrozia tri roky za mrežami

Na dueloch futbalových rivalov často horia dymovnice a fanúšikov sprevádzajú ťažkoodenci. Foto: TASR/Michal Svítok

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

Trenčín 25. septembra (TASR) – Trenčianski policajti obvinili v utorok dvoch Bratislavčanov, ktorí sa pred mesiacom na futbalovom zápase AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava dopustili prečinu výtržníctva. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

"Obvinení dňa 25. augusta počas futbalového zápasu medzi domácim AS Trenčín a ŠK Slovan hrubým spôsobom rušili priebeh tohto športového podujatia. Mário s Dominikom ako fanúšikovia Slovana z tribúny hostí opakovane hádzali zapálené papiere a rôzne predmety do veľkoobjemového kontajnera na odpad. Následkom toho došlo k opakovaným požiarom, ktorý pracovník SBS niekoľkokrát hasil," uviedla Antalová.

Ako dodala, jeden z obvinených hádzal kamene a pohár s pivom smerom k tribúne s domácimi fanúšikmi, vulgárne nadával pracovníkovi SBS a taktiež vulgárne napádal aj domácich fanúšikov. "Obaja sa slovne aj fyzicky verejne dopustili hrubej neslušnosti tým, že hrubým spôsobom rušili priebeh športového podujatia. Sú stíhaní na slobode," uzavrela Antalová s tým, že v prípade dokázania viny im hrozí až trojročné väzenie.