Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Manchester United deklasoval Chelsea

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V prvom polčase išli červení diabli do vedenia vďaka premenenej penalte Marcusa Rashforda, ktorého predtým faulovala obrana Londýnčanov.

Londýn 11. augusta (TASR) - Futbalisti Manchestru United zdolali v nedeľňajšom dueli 1. kola anglickej Premier League na domácom ihrisku Chelsea Londýn 4:0. O trpkú ligovú premiéru pre trénera Franka Lamparda na lavičke hostí sa postaral dvoma gólmi Marcus Rashford, ďalšie pridali Anthony Martial a Daniel James.

V prvom polčase išli "červení diabli" do vedenia vďaka premenenej penalte Marcusa Rashforda, ktorého predtým faulovala obrana Londýnčanov. Verdikt arbitra ešte odobril VAR. Po prestávke pridal Manchester ďalšie tri góly, pričom dva zaznamenal v rozmedzí od 65. do 67. minúty.

"Odišli nám viaceré opory, ale nechcem sa vyhovárať. Urobili sme štyri chyby a skúsený súper nás potrestal. Pre nás to bola veľká lekcia," citoval Lamparda portál skypsorts.com.

Zápas sledoval zo štúdia aj Jose Mourinho. Portugalský kouč trénoval v Premier League obe mužstvá a po debakli Chelsea podporil Lamparda. Nový tréner "The Blues" totiž nemohol pred začiatkom sezóny nakupovať hráčov, keďže klub porušil pravidlá pri podpísaní zmlúv s mladými hráčmi vo veku do 18 rokov.

Nové akvizície bude môcť londýnsky tím podpísať najskôr až v lete 2020. "Chelsea nenakupovala hráčov, ale kúpila si čas. To, že majú zákaz nakupovať znamená, že nie sú pod tlakom. Ale ja by som uprednostnil tlak. Pokojne môžu skončiť do štvrtého miesta," povedal Mourinho.

Triumf zaknihoval aj Arsenal Londýn, ktorý zvíťazil na pôde Newcastlu United 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý prekonal slovenského brankára Martina Dúbravku v 58. minúte.

Zakončovateľ "kanonierov" ťažil z nedôslednosti domácej obrany, ktorá mu dala veľa priestoru po centri Ainsleyho Maitland-Nilesa. Aubameyang sa dostal s loptou pred Dúbravku a hoci sa slovenský brankár snažil zmenšiť strelecký uhol, gabonský útočník ho dokázal prehodiť.

V ďalšom nedeľňajšom zápase sa medzi Leicestrom City a Wolverhamptonom Wanderers zrodila bezgólová remíza.

Premier League - 1. kolo:

Manchester United - Chelsea Londýn 4:0 (1:0)

Góly: 18. a 67. Rashford (prvý z 11 m), 65. Martial, 81. James

Newcastle United - Arsenal Londýn 0:1 (0:0)

Gól: 58. Aubameyang

Martin Dúbravka odchytal za domácich celý zápas

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 0:0