Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Prievidza zdolala Košice, od titulu ju delí jedna výhra

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

O zisku titulu môžu Prievidžania rozhodnúť pred domácim publikom, piaty duel je na programe v sobotu o 18 00 h.

Košice 25. apríla (TASR) - Volejbalisti VK Prievidza zvíťazili vo štvrtom finálovom súboji play off extraligy na palubovke VK KDS Šport Košice 3:0 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:1 na zápasy. O zisku titulu môžu Prievidžania rozhodnúť pred domácim publikom, piaty duel je na programe v sobotu o 18 00 h.

"Kohúti" mali dobrý vstup do zápasu, keď Košičania viackrát chybovali v útoku. Na strane hostí sa darilo Mlynarčíkovi aj Ihnátovi a onedlho viedla Prievidza 15:8. Od stavu 18:14 už bodovali len hostia, Ludha zaznamenal v koncovke dve esá - 25:14.

Prievidzi sa darilo aj na začiatku druhej časti, Ihnát blokom zvýšil na 8:4. Košičania nezložili zbrane a po ese Kasperkeviča vyrovnali, hostia však opäť odskočili a náskok si bez problémov udržiavali. Po trojbodovej šnúre pred záverom setu viedli 21:14 a napokon o sedem bodov aj uspeli.

Košičania hnaní vpred početnou kulisou chceli so stretnutím niečo urobiť, ale v úvode tretieho setu mali náhle štvorbodové manko. Náskok súpera nedokázali skresať, po ese Mlynarčíka viedla Prievidza už 16:9.

V závere sa hostia mohli spoľahnúť v útoku predovšetkým na Ihnáta, jeden z jeho bodov znamenal zisk piatich mečbalov. Prvý odvrátil Jakubov, ale s druhým si poradil Mlynarčík a Hornonitrania sa tešili zo zaslúženého triumfu.

Richard Vlkolinský, tréner Košíc: "V prvom sete sme zle začali, súper hral uvoľnenejšie a trpezlivejšie. Neskladáme zbrane, je to finále - do Prievidze sa ideme pobiť."

Richard Nemec, tréner Prievidze: "Pre nás veľmi kľúčový zápas. Chalani sa v porovnaní so včerajškom upokojili, ako som spomínal, tie misky váh sa včera priklonili ku Košiciam. Vedeli sme, že to v Košiciach nebude jednoduché, ale v tomto zápase rozhodlo, že sme stabilizovali príjem - to bolo dôležité, ostatné nám už išlo.

Chalani vedeli, čo majú robiť, k tomu sa pridal náš dobrý servis, a to rozhodlo. Do polnoci sa tešíme, od polnoci sa pripravujeme na nepríjemné Košice doma."


Finále - 4. zápas:



VK KDS Šport Košice - VK Prievidza 0:3 (-14, -18, -20)

Zápas trval 76 minút. Rozhodovali: Mokrý, Porvazník

Stav série 1:3