Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mlynárovi sa nepodarilo postúpiť zo štvrťfinále šprintu do semifinále

Na snímke slovenský bežec na lyžiach Peter Mlynár na trati štvrťfinále šprintu klasickou technikou mužov v behu na lyžiach počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu 13. februára 2018. Foto: TASR/Michal Svítok

Správu budeme aktualizovať.

Pjongčang 13. februára (TASR) - Slovenský bežec na lyžiach Peter Mlynár skončil vo štvrtom štvrťfinále šprintu klasickou technikou na ZOH v Pjongčangu na piatom mieste a do semifinále sa neprebojoval. Napriek tomu dosiahol už postupom z kvalifikácie medzi elitnú tridsiatku svoj najprenikavejší výsledok v kariére.

Mlynár štvrťfinálovú jazdu v rezorte Alpensia neodštartoval ideálne, ale na prvom stúpaní sa z poslednej šiestej priečky posunul na štvrtú a dlho bol v hre o postup. V druhej polovici trate sa ale vpredu osamostatnili favoriti a slovenský reprezentant dobehol napokon na piatom mieste časom 3:15,77 min, so stratou siedmich sekúnd na víťazného Švéda Oskara Svenssona. Z každého z piatich štvrťfinále postúpili ďalej najlepší dvaja a ďalší dvaja ich doplnili na základe času. Práve z Mlynárovho behu postúpili aj tretí Kanaďan Len Valjas a štvrtý Alexander Panžinskij (OŠR): "Zaspal som na štarte, bol som jednoznačne posledný zo všetkých, no priebeh štvrťfinále to vôbec neovplynilo. Stratu som stiahol do 50, 60 metrov a zaradil som sa na tretie miesto. Z hlavného kopca som sa spúšťal na štvrtom mieste, celý som ho na ňom aj absolvoval. To bol môj zámer, aby som zostal v kontakte. Kanaďan mal viac síl, silnejšie sa odrážal, nebolo to lyžami, tie som mal vynikajúco pripravené. Bol lepší, takže mi patrí piate miesto, myslím si, že zaslúžene."

V kvalifikácii obsadil Mlynár 25. priečku, hoci nepatril medzi vážnych adeptov na prienik medzi elitnú tridsiatku. Jazda mu ale vyšla nad očakávanie a po príchode do cieľa vytlačil z postupovej priečky známeho Kanaďana Alexa Harveyho. Na predchádzajúcich ZOH skončil Mlynár v obľúbenom šprinte ďaleko za postupovými priečkami - v Soči 2014 na 66. mieste a o štyri roky predtým vo Vancouveri na 57. priečke. V tejto sezóne bol v pretekoch Svetového pohára najlepšie na 45. mieste v šprinte v Planici. "Som spokojný, predsa len nepostupujem každý deň do tridsiatky, najmä nie na ZOH," dodal Slovák.

Šprint klasickou technikou - muži (1,381 km)

Výsledky 4. štvrťfinálového behu:

1. Oskar Svensson (Švéd.) 3:08,77
2. Emil Iversen (Nór.) +1,44
3. Len Valjas (Kan.) +2,10
4. Alexander Panžinskij (OŠR) +2,38 (všetci postup)
5. Peter MLYNÁR (SR) +7,00
6. Sebastian Eisenlauer (Nem.) +7,45