Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Bývalého šéfa FIFA Havelangeho prepustili z nemocnice po 2 mesiacoch

Joao Havelange Foto: TASR/AP

Joaa Havelangeho prijali do nemocnice 18. marca s diagnózou septická artritída a pridruženou infekciou, pričom niekoľkokrát sa ocitol v ohrození pre problémy s dýchaním.

Sao Paulo 21. mája (TASR) - Bývalého prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joaa Havelangeho prepustili z nemocnice po dvoch mesiacoch, ktoré tam strávil pre infekciu v pravom členku.

Podľa predstaviteľov nemocnice Samaritánov v Rio de Janeiro niekdajší 96-ročný funkcionár sa zotavil po spomínanej infekcii a činnosť jeho srdca a pľúc sa zlepšili natoľko, že mohol odísť domov. Havelangeho prijali do nemocnice 18. marca s diagnózou septická artritída a pridruženou infekciou, pričom niekoľkokrát sa ocitol v ohrození pre problémy s dýchaním.

Bývalý olympijský plavec Havelange stál na čele FIFA v rokoch 1974 - 1998 a zostal čestným prezidentom. V závere minulého roku rezignoval na svoj post v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV) zo zdravotných dôvodov a súčasne sa tak vyhol vyšetrovaniu v súvislosti s kauzou firmy ISL, ktorá fungovala svojho času ako marketingový partner FIFA.