Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Calgary vymenilo Iginlu do Pittsburghu, zahrá si tam s Crosbym

Kapitán Flames Jarome Iginla (vpravo) s českým spoluhráčom JiŘím Hudlerom 28. februára 2013. Archívne foto. Foto: TASR/AP

Iginla by sa v júli stal neobmedzeným voľným hráčom. Ak chcelo Calgary za svoju hviezdu odplatu, muselo hľadať alternatívy hneď.

Calgary 28. marca (TASR) - Kanadský hokejista Jarome Iginla bude pokračovať vo svojej kariére v zámorskej NHL v Pittsburghu Penguins. Vedenie Calgary totiž v noci na štvrtok vymenilo dlhoročnú ikonu Flames za výber v 1. kole budúcoročného draftu a práva na Kennetha Agostina s Benom Hanowskim. Informoval o tom kanadský portál tsn.ca.

V stredu sa vo viacerých médiách objavili šumy, že Iginla by sa mal sťahovať do Bostonu. Krátko po domácom víťazstve Calgary nad Coloradom však vedenie "plameňov" oznámilo, že 35-ročného hráča vymenilo do Pittsburghu. Iginla zaznamenal v drese Flames 525 gólov a od 7. apríla 2007 nevynechal ani jediný zápas profiligy. Pred duelom proti Coloradu ho však tréneri vynechali zo zostavy.

Prvého júla by sa stal Iginla neobmedzeným voľným hráčom. Podľa generálneho manažéra Jaya Feastera práve táto skutočnosť zavážila pri jeho trejde. "Neprišiel som do Calgary, aby som bol práve ja tým mužom, ktorý vymení Iginlu do iného klubu. Hokej je však biznis a niekedy prichádza aj k takýmto rozhodnutiam. V posledných troch rokoch sme sa nedostali do play off, aj teraz sme na hrane a Iginlovi sa v lete končí zmluva. Chceme sa Jaromeovi poďakoval za všetko, čo pre náš klub urobil ako kapitán a jeden z kľúčových hráčov," povedal Feaster. Iginla sa v Pittsburghu stretne so Sidneym Crosbym, s ktorým v roku 2010 získal v kanadskej reprezentácii zlato na ZOH 2010 vo Vancouveri.