Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Chochlíková obhájila titul na ME, zlato aj pre V. Cmárovú a Karlíka

Na archívnej snímke Monika Chochlíková. Foto: Pavol Guga

Chochlíková má na konte aj striebro zo Svetových hier 2017, zo zlata sa radovala na ME 2016 v Maribore.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Slovenská reprezentantka Monika Chochlíková obhájila na domácich majstrovstvách Európy Svetovej asociácie kickboxerských organizácií (WAKO) v Bratislave zlato spred dvoch rokov. V piatkovom finále disciplíny K1 do 52 kilogramov pokorila Češku Michaelu Kerlehovú na body 3:0.

Chochlíková má na konte aj striebro zo Svetových hier 2017, zo zlata sa radovala na ME 2016 v Maribore. S Kerlehovou si poradila prvýkrát v treťom vzájomnom súboji: "Som rada, že sa mi to konečne podarilo. Finálový duel bol ťažký, súperku som veľmi dlho nevedela prekonať. Bola som psychicky pripravená, doslova niekoľko rokov som sa chystala, že jej to odplatím a nenechám jej tretiu výhru. V mojom prípade bolo asi ťažšie získať prvý titul, no keďže vo finále proti mne stála Kerlehová, musela som si siahnuť na dno."

Veronika Cmárová uspela vo finále Low Kick do 65 kg nad Chorvátkou Marijou Bodačovou na body 2:1: "Zatiaľ to vnímam len ako jeden zo zápasov, ešte si neuvedomujem, že ide o ME a že som ich vyhrala. Podľa bodov to bolo napínavé, bola som trošku nervózna, nepredviedla som všetko, čoho som schopná, ale nakoniec som to dokázala." Zlato vybojoval tiež Marek Karlík v Kick Light do 74 kg, keď triumfoval nad Talianom Giacomom Pennacchiom na body 3:0. Karlík, ktorý je aktuálny majster sveta, si zlepšil pozíciu vicemajstra Európy z predchádzajúceho šampionátu. Alexandra Filipová v Low Kick do 70 kg rozšírila najcennejšiu zbierku Slovenska víťazstvom nad Češkou Helenou Jurišičovou na body 3:0.

Usporiadateľská krajina dosiahla na šampionáte osem medailí s bilanciou 4-2-2. Sofia Adamečková podľahla vo finále Kick Light do 65 kg Talianke Nikole Marangoniovej na body 0:3. Striebro dostala aj Lucia Cmárová v K1 do 60 kg po prehre so Srbkou Milanou Bjelogrličovou rovnakým pomerom. Vo štvrtok získali bronz Ján Soták (Kick Light do 94 kg) a Dominika Karchová (Kick Light do 50 kg).

V Kick Light sa súťaži na tatami s rozmermi 7x7 metrov. Je to polokontaktná disciplína s kontrolovanými technikami - boxerskými údermi a kopmi aj na stehná. Verzia prenesená do ringu je Low Kick, kde už je cieľ knokautovať súpera. K1 je jedna z najtvrdších a najatraktívnejších disciplín, pridávajú sa kolená a klinče. Na podujatí štartovalo celkovo 521 športovcov z 36 krajín.