Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Cibulková neobháji štvrťfinále, prehrala so Zakopalovou

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu so Zakopalovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie.

Wimbledon 27. júna (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neobháji vlaňajšie štvrťfinále na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole dvojhry prehrala ako nasadená trinástka s Češkou Klárou Zakopalovou nečakane hladko v dvoch setoch 4:6 a 1:6. Posledným slovenským želiezkom v ženskom singli na tráve All England Clubu tak zostala úspešná kvalifikantka Jana Čepelová, ktorá nastúpi vo štvrtok v 2. kole proti Španielke Anabel Medinovej Garriguesovej.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu so Zakopalovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie. Slovenka síce vždy odpovedala rebrejkom, no za stavu 3:3 opäť stratila servis a Zakopalová pretavila brejk v zisk prvého setu. Češka sa dostala na koňa, v druhom dejstve si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:0 a pri vlastnom servise mala k dispozícii tri mečbaly. Cibulková síce odvrátila hrozbu "kanára", no za stavu 1:5 opäť zlyhala na podaní.

Zakopalová odplatila slovenskej jednotke vlaňajšiu prehru z turnaja WTA v Moskve i tú tohtoročnú z antuky v Barcelone. Cibulková vo Wimbledone neobhájila 500 bodov z vlaňajška, čo bude znamenať pokles vo svetovom rebríčku. Za účinkovanie vo dvojhre si odnáša prémiu 14.500 libier, na turnaji ešte pokračuje vo štvorhre po boku krajanky Daniely Hantuchovej.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Klára Zakopalová (ČR) - Dominika CIBULKOVÁ (13-SR) 6:4, 6:1

Dominika Cibulková
Foto: TASR/AP