Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Clijstersová po prehre v mixe na US Open definitívne ukončila kariéru

Kim Clijstersová Foto: TASR/AP Photo

Clijstersová oznámila koniec kariéry pred 2800 fanúšikmi na kurte číslo 17 vo Flushing Meadows po prehre po boku Boba Bryana proti dvojici Jekaterina Makarovová - Bruno Soares.

New York 2. septembra (TASR) - Belgická tenistka Kim Clijstersová po prehre v miešanej štvorhre na US Open definitívne ukončila svoju aktívnu kariéru.



Clijstersová oficiálne oznámila koniec kariéry pred 2800 fanúšikmi na kurte číslo 17 vo Flushing Meadows po tom, ako spolu s Bobom Bryanom podľahli dvojici Jekaterina Makarovová - Bruno Soares 2:6, 6:3, 10:12. "Som prekvapená, že som neplakala," priznala Clijstersová. "Je to ďalší znak toho, že som sa rozhodla správne."

Dvadsaťdeväťročná tenistka s Bryanom odvrátili v supertajbrejku štyri mečbaly. "Pri mečbale súperov som nechcela urobiť chybu a ukončiť takým úderom svoju profesionálnu kariéru," dodala Belgičanka. "Našťastie to niekoľkokrát vyšlo."


Štvornásobná víťazka grandslamových turnajov už pred US Open oznámila, že turnaj na americkej pôde bude jej posledný. V stredu vo dvojhre podľahla Britke Laure Robsonovej, čím ukončila svoju 22-zápasovú víťaznú šnúru vo Flushing Meadows, kde Clijstersová triumfovala v rokoch 2005, 2009 a 2010.


Vo štvrtok prehrala Clijstersová s Kirsten Flipkensovou v prvom kole štvorhry a po sobotňajšom neúspechu v mixe definitívne zatiahla oponu za svojimi tenisovými vystúpeniami. "Život ide ďalej," uzavrela Clijstersová. "Som staršia a niekoľkokrát som už bola zranená. Neznamená to, že by som nemala rada tenis. Inak by som nehrala mix."

Bryan, ktorý s bratom Mikeom nazbieral 11 grandslamových triumfov vo štvorhre skonštatoval, že šanca hrať po boku Clijstersovej je "skutočne najväčším zážitkom na turnaji."