Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Corgoňligový líder Slovan deklasoval doma Prešov 5:0 v 23. kole

Slovan Bratislava - Prešov Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po dva góly zaznamenali Juraj Halenár a Erik Grendel, hostia už od šiestej minúty hrali bez vylúčeného kapitána Petra Petráša.

Bratislava 29. marca (TASR) - V zápase 23. kola Corgoň ligy na Veľký piatok nedali futbalisti Slovana Bratislava šancu hosťom z Prešova a vyhrali vysoko 5:0.

Domáci favorit si upevnil jasné vedenie v corgoňligovej tabuľke, keď už v prvom polčase rozhodol o svojom hladkom triumfe.

Po dva góly zaznamenali Juraj Halenár a Erik Grendel, hostia už od šiestej minúty hrali bez vylúčeného kapitána Petra Petráša.


Corgoň liga - 23. kolo:
Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 5:0 (3:0)


Góly: 8. a 32. Halenár (prvý z 11 m), 39. Hlohovský, 72., 84. Grendel. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Jakovlev (Prešov), ČK: 6. Petráš (Prešov), 863 divákov
ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito (46. Niňaj), Kolčák, Pauschek – Kladrubský, Hlohovský (62. Grendel), Žofčák, Soumah - Peltier (74. M. Kuzma), Halenár
1. FC Tatran Prešov: Diviš – Papaj, Jacko, Petráš, Hruška - Augustín, Gergel - Jakovlev (69. Dolný), Kolbas, M. Poliaček (90. Kamenčík) - Bernardo (74. Marcin)


Na snehom poznačenom trávniku začali lepšie hostia. Po ich prvom rohovom kope sa lopta dostala k Bernardovi, ale na nekvalitnom teréne ju netrafil. Na druhej strane z protiútoku potiahol loptu Peltier, Petráš ho v šestnástke fauloval. Kapitán hostí nielenže po červenej karte musel opustiť ihrisko, ale navyše jeho tím aj inkasoval gól, keď pokutový kop bezpečne premenil Halenár. Bol to už jeho 111. gól v kariére. Na post vylúčeného Petráša sa presunul Kolbas. V 35. minúte Soumah ukážkovo prihral nabiehajúcemu Halenárovi, ktorý po druhý raz prekonal brankára Diviša. O sedem minút neskôr Žofčák našiel Hlohovského, ktorý využil presilovú hru na strelenie tretieho gólu.

Po zmene strán Slovan tlačil, Prešov sa zväčša bránil. V 63. minúte mal štvrtý gól na svojej kopačke Halenár, ale loptu poslal vedľa pravej žrde. Vo všetkých činnostiach lepší Slovan napokon dvoma gólmi striedajúceho Grendela upravil na konečných 5:0.

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Po prvé chcem poďakovať ľuďom, ktorí od rána dreli na ihrisku, aby odpratali sneh. K tomu, aby sa dalo hrať bolo treba veľa roboty. Nakoniec vzhľadom na počasie bol trávnik vynikajúci, aj vďaka tomu sme mohli hrať taký futbal, na aký sme zvyknutí. Pochopiteľne, že k vysokému víťazstvu sme mali aj výhodu o súperovho vylúčeného hráča. Výhodu sme využili na maximum a po kvalitných kombináciách streliť aj pekné góly."



Ladislav Totkovič, tréner Prešova: "O výsledku zápasu sa na deväťdesiat percent rozhodlo už na jeho začiatku, keď došlo k vylúčeniu nášho hráča. S desiatimi hráčmi, pričom na niektorých postoch sme improvizovali, už bolo ťažko otočiť vývoj stretnutia. Napriek tomu sme sa snažili hrať kompaktný futbal. Cez prestávku prevládali v kabíne aj emócie. Snažili sme sa hráčov motivovať, aby zdvihli hlavy a dohrali zápas so cťou. Niektorí si zahrali prvú ligu prvýkrát, bola to pre nich škola."