Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Marián Gáborík si pripísal dve strely, Rangers stále žijú

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo

Marián Gáborík odohral v Ottawe za Rangers vyše 20 minút a okrem dvoch striel si do štatistík zapísal i menší trest.

New York 23. apríla (TASR) - Hokejisti Phoenixu Coyotes v noci na utorok vygumovali hráčov Chicaga Blackhawks na ich ľade a po výhre 4:0 uzavreli po 1. kole play off zámorskej NHL kruh postupujúcich v Západnej konferencii.

V úvodnej sérii vyraďovačky sa udržali NY Rangers, ktorí dokázali vydolovať v Ottawe dôležité víťazstvo 3:2 a rozhodnutie tak prinesie až siedmy zápas v newyorskom Madison Square Garden.

V drese "kojotov" sa znovu zaskvel brankár Mike Smith, ktorý pochytal všetkých 39 striel Chicaga, ktoré ukončilo sezónu bez slovenského krídelníka Mariána Hossu v zostave. "Jastrabi" sa snažili v ofenzíve, po dvoch tretinách prestrieľali súpera 28:6, ale na úspech to nestačilo. "Sústredil som sa a nepozeral dopredu. Dlho nás držali vo vlastnom obrannom pásme, no aj tak sme dokázali blokovať strely a našli sme si cestu k víťazstvu," uviedol Smith.

Phoenix si počkal na svoje príležitosti v tretej tretine a jeho taktika slávila úspech i postup. Coyotes idú ďalej z 1. kola prvýkrát od presťahovania sa do Arizony v roku 1996, ich predchodca - "starý" Winnipeg to dokázal naposledy v roku 1987. "To už je veľmi dlhá doba, keď sa nad tým zamyslíte. Veď ja som sa narodil v roku 1986," povedal obranca Keith Yandle, ktorý v zápase zaznamenal jednu asistenciu.

"Je to obrovská úľava, pretože chcete dostať šancu dosiahnuť niečo v play off. Každý hovorí, že keď sa dostanete cez prvé kolo, už sa môže stať čokoľvek. Teraz musíme nájsť cestu ako prejsť aj cez ďalšie," uviedol kapitán Shane Doan, ktorý si ako jediný zo súčasného kádra Phoenixu ešte pamätá pôsobenie tímu vo Winnipegu. Phoenix sa stretne v semifinále konferencie s Nashvillom, druhú dvojicu tvorí Los Angeles a St. Louis.

"Jazdci" sa konečne mohli spoľahnúť na Dereka Stepana, ktorý v play off bodoval prvýkrát a hneď to stálo za to. Center najprv vyrovnal na 1:1 v druhej tretine a v tej istej časti asistoval aj pri oboch ďalších zásahoch hostí. Jeho gól prerušil čas bez inkasovaného gólu brankára Sens Craiga Andersona po 145:27 minútach. "Dlho sa mi nedarilo skórovať a teraz to konečne vyšlo. Je to skutočne obrovská úľava. A nie len to, konečne sa presadila aj naša presilovková formácia," uviedol po zápase Stepan, ktorý sa presadil v početnej výhode.

Senators už len korigovali 39 sekúnd pred koncom kontroverzným "kopom" Jasona Spezzu na 2:3 a Rangers si tak vynútili siedmy duel vo svojej aréne. "Výhra nám veľmi pomohla. Teraz ideme domov na náš štadión a tam sa cítime sebavedomí. Siedmy zápas bude zaujímavý, budeme pripravení. Máme na to dva dni. Každý vie, že v siedmom zápase sa môže udiať všeličo," povedal obranca "jazdcov" Marc Staal.

Slovenský útočník Marián Gáborík v Ottawe odohral v drese Rangers vyše 20 minút, do štatistík si zapísal dve strely a menší trest.

1. kolo play off:


Východná konferencia:
OTTAWA - NY RANGERS 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Góly:
8. Neil, 60. Spezza - 29. Stepan, 38. Richards, 40. Kreider. Brankári: Anderson - Lundqvist. Strely na bránku: 27:22. Diváci: 20.500.
/stav série: 3:3/


Západná konferencia:
CHICAGO - PHOENIX 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Góly:
34. Ekman-Larsson, 43. Brule, 54. Vermette, 55. Chipchura. Brankári: Crawford - Smith. Strely na bránku: 39:20. Diváci: 21.636.
/konečný stav série 2:4, postúpil Phoenix/