Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Cyklista Bradley Wiggins má pred ukončením kariéry ešte veľké ambície

Britský cyklista Bradley Wiggins pózuje so zlatou medailou po jeho víťazstve v cyklistickej časovke jednotlivcov na 44 km na OH 2012 v Londýne 1. augusta 2012. Foto: TASR/AP

Počas budúcej sezóny sa 32-ročný Brit namiesto obhajoby titulu z Tour de France zameria na víťazstvo na pretekoch Giro d'Italia a Vuelte.

Paríž 29. septembra (TASR) – Britský cyklista Bradley Wiggins sa počas budúcej sezóny zameria na víťazstvo na pretekoch Giro d'Italia a Vuelte, namiesto obhajoby titulu na Tour de France. Vyhlásil to hlavný tréner tímu Sky Shane Sutton.

Tridsaťdvaročný Wiggins chce pred ukončením kariéry vyhrať tri najvýznamnejšie cyklistické podujatia. Okrem toho odborníci odhadujú, že na budúcoročnej Tour de France by mali triumfovať vrchári Alberto Contador, Andy Schleck či Chris Froome.

Len piatim pretekárom sa doposiaľ podarilo vyhrať Giro, Tour aj Vueltu - Eddymu Merckxovi, Bernardovi Hinaultovi, Jacquesovi Anquetilovi, Felicemu Gimondiovi a Contadorovi.

Sutton však verí, že víťaz olympijskej časovky by mohol napodobniť tento úspech. "Rád by som videl odchádzať Brada ako skutočnú legendu. A práve status legendy by mohli posilniť víťazstvá na týchto troch podujatiach. Myslím si, že by sa mal najprv zamerať na Giro d'Italia a potom na Vueltu," vyhlásil Austrálčan.

Vyhrať Giro a Vueltu v jednom roku sa podarilo len trom pretekárom - Contadorovi, Merckxovi a Giovannimu Battaglinovi.