Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Cyklista Kubiš vyhral preteky v Rakúsku, v Top10 aj Riška

Na snímke slovenský cyklista Lukáš Kubiš. Foto: TASR Ján Krošlák

Jazdec tímu Elkov Kasper si zo 170 km klasikárskej trate odniesol prvé UCI víťazstvo v tomto roku a získal aj 40 bodov UCI do medzinárodného rankingu.

Wels 29. apríla (TASR) - Slovenský cyklista Lukáš Kubiš v nedeľu vyhral preteky Int. Raffeisenbank Kirschblütenrennen (UCI 1.2) v Rakúsku. Jazdec tímu Elkov Kasper si zo 170 km klasikárskej trate odniesol prvé UCI víťazstvo v tomto roku a získal aj 40 bodov UCI do medzinárodného rankingu.

"Mali sme štyri veľké 35 km okruhy a dva 15 km. Vždy s prejazdom cieľa. Dnes to bolo zo začiatku celkom pokojné a asi v druhom okruhu sa vytvoril únik, kde bola dvojica a mali cez dve minúty. V poslednom veľkom okruhu sme zredukovali skupinu. Chlapi odrobili neskutočnú robotu a zostalo nás tam možno štyridsať. Ďalej opäť všetko pokrývali a vždy sme boli, kde bolo treba. V prejazde na malé okruhy odišiel v päťke Obdržálek a v skupine ťahali Vorarlberg. Akonáhle skupinu priblížili, tak jeden zaútočil a do Obdržálkovej skupiny sme prišli ešte traja. V poslednom okruhu tam boli nejaké nástupy, ale Obdržálek to krásne všetko pokryl a ja som mohol šprintovať. Do záveru sa taktizovalo, a tak som musel začať šprintovať o niečo skôr, ale vyšlo to. Som nesmierne šťastný a hlavne vďačný celému tímu. Pretože toto je ich víťazstvo a bez pomoci každého by to určite nebolo," uviedol Kubiš v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).

Darilo sa aj Richardovi Riškovi (ATT Investments). Cieľovú pásku preťal na 7. mieste a získal prvé body UCI medzi mužmi. Medzi pretekármi do 23 rokov to bol druhý najlepší výsledok.