Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kittel je napriek odstúpeniu z TdF hrdý: Postupne prevládne radosť

Nemecký cyklista Marcel Kittel. Foto: TASRAP

Jazdec stajne Quick-Step musel ako líder bodovacej súťaže odstúpiť po páde v stredajšej 17. etape.

La Salle-les-Alpes 20. júla (TASR) - Nemecký cyklista Marcel Kittel je napriek predčasnému koncu na Tour de France 2017 hrdý na to, čo na slávnych pretekoch dosiahol. Jazdec stajne Quick-Step musel ako líder bodovacej súťaže odstúpiť po páde v stredajšej 17. etape.

"Cestujem domov, jedno oko sa smeje, druhé plače. Som si však istý, že v nasledujúcich dňoch prevládne v mojich pocitoch radosť. Vlastne som mega-šťastný. Päť etapových prvenstiev je obrovský úspech. Na to som veľmi hrdý. Som rád za to, čo som tu zažil," citovala elitného špurtéra agentúra DPA.

Kittelovi sa stal osudným pád po 20 kilometroch 17. etapy z La Mure do Serre Chavalier. Po ňom musel vymeniť bicykel a následne aj pravú topánku, pričom mu z nohy tiekla krv. Nechal si ošetriť rameno, lakeť a pravú nohu až po koleno a s pomocou tímových kolegov pokračoval ďalej. Po necelých sto kilometroch však z pretekov predčasne odstúpil. Podľa DPA nemohol v noci pre bolesti poriadne spať, pre odreniny mohol ležať iba na jednej strane. Väčším zraneniam sa však vyhol.

Dvadsaťdeväťročný Kittel vyhral na tohoročnej Tour päť etáp, celkovo v kariére nazbieral už 14 triumfov a je historický líder spomedzi nemeckých pretekárov. Pred stredajšou etapou figuroval na čele bodovacej súťaže o zelený dres, pred druhým Austrálčanom Michaelom Matthewsom mal náskok 29 bodov.