Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

V 6.etape Tirreno-Adriatico triumf Rodrigueza, Sagan jedenásty

Španielsky cyklista Joaquin RodriguezFoto: TASR/AP

Druhé miesto obsadil v predposlednej etape Talian Vincenzo Nibali a na treťom mieste finišoval jeho krajan Danilo Di Luca.

Offida 12. marca (TASR) - Pondeľňajšiu 6. etapu cyklistických pretekov Tirreno-Adriatico v okolí mesta Offida (181 km) vyhral Španiel Joaquin Rodriguez z tímu Kaťuša. Na druhom mieste finišoval v predposlednej etape Talian Vincenzo Nibali z Liquigas-Cannondale a tretiu priečku obsadil Nibaliho krajan Danilo Di Luca. Na štvrtom mieste skončil Američan Chris Horner, ktorý obhájil modrý dres pre lídra podujatia.

Solídne 11. miesto v etape obsadil slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale, ktorý prišiel do ciela v rovnakom čase ako víťaz. V celkovom poradí mu patrí 45. priečka. Druhý Slovák v štartovom poli Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quickstep skončil v pondelok na 22. mieste, v celkovej klasifikácii mu patrí 15. pozícia so stratou 2:19 minúty na Američana.

Sagan pomáhal tímovému kolegovi Vincenzovi Nibalimu, aby zmazal dvanásťsekundové manko v celkovom hodnotení. V závere etapy agilný Slovák skvele potiahol vpredu v poslednom kopci, urobil takticky priestor pre kolegu Nibaliho, vycúval a líder Nibali došpurtoval na výbornej druhej priečke. "Som nesmierne rád, že som výdatne pomohol tímu a hlavne nášmu lídrovi Vincenzovi Nibalimu, pretože toto bola dnes moja úloha pred štartom. Bola to náročná etapa, išlo sa stále hore-dolu, teda do kopca a z kopca. Už na začiatku sa to potrhalo po zjazde a zostal len asi šesťdesiatčlenný balík. Prakticky celé preteky dnes odtiahol náš tím Liquigas-Cannondale a úniky, ktoré nastali počas dňa, sme vždy zlikvidovali. Záver bol zaujímavý a znova dramatický. Do posledného kopca som nastúpil, ťahal som a pracoval pre spomínaného Nibaliho, odrážal útoky, aby mal čo najlepšie sekundy po skončení. Pár metrov pred cieľom som už vycúval a prenechal priestor jemu. Vincenzo napokon druhým miestom získal sekundy, takže v našom tíme bola veľká spokojnosť," skonštatoval po pretekoch pre svojho manažéra Jozefa Korbela Sagan, ktorého z červeného dresu v bodovacej súťaži vyzliekol práve kolega Vincenzo Nibali. "To nevadí, všetko sme podriadili pre Nibaliho. Zajtra sa rozhodne v časovke dlhej 9,3 kilometra," dodal.

Víťazný Španiel zaútočil na poslednom kilometri trate. V rovnakom čase ako víťaz prišli do cieľa aj víťaz Vuelty 2010 Nibali a víťaz Giro d'Italia 2007 Di Luca. V utorok vyvrcholí Tirreno-Adriatico časovkou na 9,3 km. Horner z tímu RadioShack má pred ňou pred druhým Čechom Romanom Kreuziger z Astane náskok 5 sekúnd a pred tretím Nibalim ešte o jednu sekundu viac.


výsledky 6. etapy - Offida - Offida (181,0 km): 1. Joaquin Rodriguez (Šp./Kaťuša) 4:38:27, 2. Vincenzo Nibali (Tal./Liquigas), 3. Danilo Di Luca (Tal./Acqua&Sapone), 4. Chris Horner (USA/RadioShack), 5. Rinaldo Nocentini (Tal./AG2R), 6. Wout Poels (Hol./Vacansoleil), ... 11. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) - všetci rovnaký čas, 22. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quickstep) +16 s


priebežné poradie: 1. Horner 29:27:06, 2. Roman Kreuziger (ČR/Astana) +5 s, 3. Nibali +6, 4. Nocentini +45, 5. Michele Scarponi (Tal./Lampre) +47, 6. Johnny Hoogerland (Hol./Vacansoleil) +48, ... 15. VELITS +2:19, 45. SAGAN +17:05