Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Van Vleutenová vyhrala na Izoarde, Medveďová po časovom limite

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Druhá etapa je na programe v sobotu. Dvadsať najlepších cyklistiek sa predstaví v stíhacích pretekoch na 22,5 km v uliciach Marseille, pričom si do nich prenesú časové rozdiely z prvej etapy.

Col d'Izoard 20. júla (TASR) - Legendárny Col d'Izoard si vo štvrtok vyskúšali aj ženy. Prvú etapu pretekov La Course by Tour de France, ktoré sa konajú popri slávnej mužskej verzii podujatia, z Brianconu na vrchol ikonického horského priesmyku s dĺžkou 67,5 km vyhrala Holanďanka Annemiek van Vleutenová.

Cyklistka tímu Orica-Scott dosiahla čas 2:07:18 hodiny. Na druhom mieste skončila Britka Elizabeth Deignanová zo stajne Boels Dolmans s mankom 43 sekúnd a bronzovú pozíciu si vyjazdila Talianka Elisa Longová Borghiniová (Wiggle High5) so stratou 1:23 minúty.

Na štarte figurovala aj Slovenka Tereza Medveďová z talianskeho tímu Bepink Cogeas, no preteky nedokončila v časovom limite.

"Je úžasné vyhrať tu na Tour de France, keď je tu toľko veľa ľudí. Špeciálne pre to, že do olympiády v Riu som nebola príliš vrchárka. Tam som zistila, že v kopcoch dokážem držať krok a odvtedy sa na ne zameriavam. Je skvelé, že zorganizovali tento vrcholový finiš počas Tour de France aj pre dievčatá," povedal víťazka pre cyclingnews.com.

Druhá etapa je na programe v sobotu. Dvadsať najlepších cyklistiek zo štvrtka sa predstaví v stíhacích pretekoch na 22,5 km v uliciach Marseille, pričom si do nich prenesú časové rozdiely z prvej etapy. Pelotón Tour de France absolvuje v rovnaký deň na rovnakej trati časovku.

Výsledky 1. etapy (Briancon - Izoard, 67,5 km):

1. Annemiek van Vleutenová (Hol./Orica-Scott) 2:07:18 h, 2. Elizabeth Deignanová (V.Brit./Boels Dolmans) +43 s, 3. Elisa Longová Borghiniová (Tal./Wiggle High5) +1:23 min