Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Cyklistu Wigginsa zrejme zrazila nepozorná vodička, musel do nemocnice

Bradley Wiggins Foto: TASR/AP Photo

Auto vošlo do jazdnej dráhy britského cyklistu, keď odchádzalo z čerpacej stanice. Wigginsa už prepustili z nemocnice, má zlomené rebrá a prst.

Londýn 8. novembra (TASR) - Olympijský šampión z Londýna a víťaz tohtoročného Tour de France Bradley Wiggins je už v domácom ošetrení potom, ako mal počas jazdy na bicykli v stredu podvečer kolíziu s automobilom a museli ho hospitalizovať. Podľa najnovších informácií má Wiggins zlomené rebrá a jeden prst na ruke.

Nehoda sa stala neďaleko Wigginsovho domova v severoanglickom Lancashire. Šampión v časovke z nedávnych OH je známy tým, že často trénuje po cestách v blízkosti svojej rezidencie. Auto podľa informácií agentúry AP vošlo do jazdnej dráhy Brita, keď odchádzalo z čerpacej stanice.

"Cyklista bol súčasťou kolízie, pri ktorej prišlo k zrážke s bielym vanom. Cyklistu prepravili do nemocnice s menšími zraneniami rebier, možné sú aj fraktúry. Rodina jazdca o prípade vie," znie vo vyhlásení lokálnej polície, ktorá už o incidente s vodičom dodávkového vozidla hovorila.

"Lekári ho nechali počas noci na pozorovanie, ale zranenia sa nezdajú byť vážne. Bol to tvrdý náraz, ale je v poriadku," vyhlásila k incidentu Wigginsova stajňa Team Sky.

"Bola som v zadnej miestnosti, keď som počula silný náraz a piskot pneumatík a buchot po náraze. Vybehla som z garáže a videla som nejakého pána, ktorý sedel na chodníku. Keď som k nemu pribehla, povedal mi, že ho všetko bolí a zrejme má zlomené rebrá," povedala svedkyňa nehody Yasmin Smithová pre Daily Telegraph. "Vodička toho auta bola v šoku. No ešte viac ju nahnevalo, keď sa jej policajti opýtali, či si je vedomá, koho zrazila."