Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

DAC Dunajská Streda sa vracia do Corgoň ligy

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zverenci trénera Mikuláša Radványiho po rokoch 1985 a 1999 tretíkrát v histórii vyhrali II. ligu.

Dubnica nad Váhom 15. mája (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda sa vrátili medzi slovenskú elitu, keď v stredajšej dohrávke 29. kola II. ligy vyhrali v Dubnici 1:0 a môžu sa tešiť z postupu do najvyššej Corgoň ligy.

Tri kolá pred koncom druhej najvyššej súťaže na Slovensku majú na čele tabuľky 9-bodový náskok pred druhou Podbrezovou, ale tá ich už nemôže predstihnúť, lebo má s DAC horšie vzájomná zápasy.

Zverenci trénera Mikuláša Radványiho po rokoch 1985 a 1999 tretíkrát v histórii vyhrali II. ligu. V pôvodnom termíne 4. mája bolo stretnutie odložené, nakoľko Dubnica bola dejiskom ME hráčov do 17 rokov.

O triumfe DAC a postupe rozhodol skúsený veterán Branislav Fodrek, ktorý v 62. minúte krásnou strelou z priameho kopu vymietol šibenicu domácej brány.

"Som hrdý na svojich hráčov, celý rok sme sa potýkali aj s inými, ako futbalovými problémami. V areáli nám vypli elektrinu, vodu, sťažili sa nám podmienky. Ale to, čo dokázali hráči na trávnikoch si zaslúži veľký kompliment. Skúsení hráči ustáli tlak, dnes to bol Fodrek, ktorý trafil do siete, keď to bolo treba. Po jeseni som hovoril, že potrebujeme doplniť zdravých hráčov, prišli Božoň a Beňo, obaja z Dubnice, nesklamali a tiež prispeli k nášmu úspechu," povedal pre TASR po zápase Mikuláš Radványi.

"Chcel by som pogratulovať súperovi k postupu do Corgoň ligy. Aj keď dnešný zápas sme si nezaslúžili prehrať. O všetkom rozhodla štandardná situácia, v ktorej skóroval skúsený Fodrek. Bolo to o prvom góle, dali ho hostia, nám sa zakončiť presnejšie nepodarilo. Hostia ťahali sériu zápasov bez prehry, ktorú sme chceli prerušiť, ale bohužiaľ nám to nevyšlo. Takto musíme hrať až do konca súťaže o záchranu," vyjadril sa kouč Dubnice Peter Gergely.

DAC má po 30. odohratých kolách na konte 63 bodov, Podbrezová 54. V sezóne sa obaja rivali stretli trikrát, DAC raz vyhral 1:0 v Podbrezovej v 13. kole, doma so "železiarmi" remizoval 1:1 v 2. kole, resp. v 24. kole 0:0. Futbalisti Dunajskej Stredy sa do najvyššej súťaže vrátia po ročnej absencii.

dohrávka 29. kola:

MFK Dubnica nad Váhom - DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 62. Fodrek. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Čiernik - Božoň, Velický, 410 divákov.