Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

De Rossi bude pokračovať na lavičke AS Rím aj v budúcej sezóne

Tréner AS Rím Daniele De Rossi reaguje v úvodnom zápase štvrťfinále Európskej ligy (EL) AC Miláno - AS Rím v Miláne vo štvrtok 11. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Štyridsaťročný De Rossi prišiel do tímu v januári ako dočasná náhrada za Joseho Mourinha.

Rím 18. apríla (TASR) - Daniele De Rossi bude aj po skončení prebiehajúcej sezóny trénovať futbalistov AS Rím. Bývalý taliansky reprezentant a majster sveta z roku 2006 sa s klubom dohodol na dlhodobej spolupráci.

Štyridsaťročný De Rossi prišiel do tímu v januári ako dočasná náhrada za Joseho Mourinha. Trénerské skúsenosti mal dovtedy len z treťoligového tímu SPAL Ferrara, ktorý viedol v minulej sezóne. S Rímom však zdieľa bohatú históriu, strávil v ňom drvivú väčšiny hráčskej kariéry a spoločne s Francescom Tottim patrí ku klubovým ikonám.

"Po stretnutí s Danielem De Rossim s potešením oznamujeme, že po tejto sezóne a v dohľadnej budúcnosti bude pokračovať ako hlavný tréner AS Rím. Spoločne budeme pracovať čo najtvrdšie, aby sme zabezpečili budúcnosť, ktorú si fanúšikovia klubu zaslúžia. Nemôžeme byť šťastnejší, že s Danielem ideme budovať dlhodobý projekt," uviedli americkí majitelia Ríma Dan a Ryan Friedkinovci podľa agentúry AFP.

V tabuľke Serie A sa pod De Rossiho vedením mužstvo posunulo z deviateho na piate miesto. Rimania môžu pomýšľať aj na prvú účasť v Lige majstrov od roku 2018, na štvrtú Bolognu strácajú štyri body a majú pritom zápas k dobru. Darí sa im aj na európskej pohárovej scéne, v prvom štvrťfinálovom dueli Európskej ligy zdolali AC Miláno 1:0. Odveta v Ríme bola na programe vo štvrtok o 21.00 h.