Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Djokovič a Federer sa predstavia vo finále turnaja ATP v Cincinnati

Srbský tenista Novak Djokovič na turnaji ATP v americkom Cincinnati. Foto: TASR/AP

Desiaty nasadený Djokovič v semifinále vyradil Chorváta Marina Čiliča v trojsetovej bitke 6:4, 3:6 a 6:3. Duel trval 2:32 h. Federer vyradil Belgičana Davida Goffina, súper skrečoval zápas.

Cincinnati 19. augusta (TASR) - Srb Novak Djokovič a Švajčiar Roger Federer sa stretnú vo finále mužskej dvojhry na turnaji ATP v Cincinnati. Obaja proti sebe v histórii podujatia Western & Southern Open nastúpili v boji o titul už trikrát (2009, 2012, 2015), zakaždým s úspešnou koncovkou pre Federera.

Desiaty nasadený Djokovič v semifinále vyradil Chorváta Marina Čiliča v trojsetovej bitke 6:4, 3:6 a 6:3. Duel trval 2:32 h. Do finále sa tak na tomto turnaji dostal už šiestykrát, v piatich doterajších ani raz neuspel. Cincinnati je jediným z deviatich turnajoch série Masters, ktorý ešte počas svojej úspešnej kariéry nevyhral.

Federer v pozícii turnajovej dvojky vyradil Belgičana Davida Goffina, za stavu 7:6 (3) a a 1:1 z jeho pohľadu súper nemohol pokračovať pre zranenie pravého ramena. Turnaj v Cincinnati vyhral Federer celkovo až sedemkrát. Naposledy sa tu predstavil v roku 2015 a získal titul, rovnako ako v roku 2014.

"Bude to pre mňa v Cincinnati najväčšia výzva, o tom niet pochýb, pretože Roger na tomto turnaji historicky dominuje," povedal pred finále Djokovič. Zverenec Mariána Vajdu vedie v bilancii vzájomných zápasov nad dlhoročným rivalom 23:22, vo finálových súbojoch 11:6. Naposledy sa stretli ešte v roku 2016. "Je výborné, že opäť oživíme našu rivalitu. Som rád, že som sa tu opäť dostal do finále a špeciálne proti Novakovi to bude veľmi zaujímavé," vyhlásil Federer, ktorý v Cincinnati ťahá šnúru 14 víťazstiev.

dvojhra - štvrťfinále:

Novak Djokovič (10-Srb.) - Marin Čilič (7-Chorv.) 6:4, 3:6, 6:3, Roger Federer (2-Švaj.) - David Goffin (11-Bel.) 7:6 (3), 1:1 - skreč Goffin