Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Do Bratislavy príde Novak Djokovič, v exhibícii ho vyzve Kližan

Srbský tenista Novak Djokovič Foto: TASR/AP Photo

Slovenská jednotka Martin Kližan sa na exhibíciu veľmi teší. Okrem toho, že sú obaja tenisti zábavné typy, sa očakáva aj zaujímavé tenisové predstavenie.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Súčasná svetová mužská dvojka Novak Djokovič bude hlavnou hviezdou 5. ročníka tenisovej exhibície Tennis Classic, ktorá sa uskutoční v stredu 14. novembra o 18.00 h v Aegon Aréne bratislavského Národného tenisového centra.

Podľa informácií organizátorov 25-ročný srbský tenista odohrá duel so Slovákom Martinom Kližanom, momentálne 33. hráčom svetového rebríčka a čerstvým držiteľom titulu z turnaja ATP v Petrohrade. Slovenská jednotka sa na exhibíciu veľmi teší: "Bude to úplná 'pecka'. Djokovič je srandista, ja som tiež podobný typ. Nikdy sme spolu nehrali, pre mňa to bude vôbec prvá exhibícia v kariére. Bude to strašná bomba. Djokovičovi odkazujem, že mu držím palce," žartoval Kližan. Ceny vstupeniek sa budú pohybovať v rozpätí od 29 do 79 eur a do predaja sa cez sieť Ticketportal dostanú v piatok 28. septembra, pričom sa budú dať kúpiť aj vo zvýhodnených balíčkoch.

"Som rád, že sa nám podarilo pritiahnuť na Slovensko ďalšie skvelé meno, svetovú dvojku a pred pár mesiacmi ešte jednotku Novaka Djokoviča. Pri rokovaniach s Novakom zohral veľkú rolu jeho tréner Maroš Vajda, ktorému sa touto cestou chcem pekne poďakovať. Som presvedčený, že uvidíme skvelú zábavu," uviedol organizátor exhibície Roman Šmotlák. "Djokovič príde priamo z Londýna, kde absolvuje turnaj ATP Masters, ktorý sa skončí v pondelok. Uvidíme teda, kedy príde, lebo exhibícia sa hrá v stredu. Všetko záleží od jeho výsledkov v Londýne." Šmotlák ďalej uviedol, že rovnako ako vlani plánujú v rámci Tennis Classic aj štvorhru. "Jej aktéri však ešte nie sú stopercentne známi, ale v priebehu pár dní všetky veci doladíme a vyjdeme s menami na verejnosť."

Vlani v exhibícii nastúpila vtedajšia svetová ženská jednotka Caroline Wozniacka proti Dominike Cibulkovej. Obe tenistky sa predstavili aj v mixe štvorhry spolu s duom tenisových zabávačov Mansourom Bahramim a Henrim Leconteom.