Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

DR Kongo proti Kamerunu bez ôsmich hráčov, zmizli bez vysvetlenia

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tí sa nečakane nehlásili kormidelníkovi národného tímu Claudemu Leroyovi na zraze. Medzi absentujúcimi je bývalý kapitán Lomana LuaLua a útočník Anderlechtu Dieumerci Mbokani.

Brazzaville 1. júna (TASR) - Futbalová reprezentácia Konga sa v sobotňajšom kvalifikačnom stretnutí o účasť na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii proti Kamerunu bude musieť zaobísť bez ôsmich hráčov. Tí sa nečakane nehlásili kormidelníkovi národného tímu Claudemu Leroyovi na zraze.

Medzi absentujúcimi je bývalý kapitán Lomana LuaLua a útočník Anderlechtu Dieumerci Mbokani. Leroy, ktorý v roku 1988 priviedol Kamerun k triumfu na Africkom pohári národov, však aj tak verí, že jeho tím môže v úvodnom dueli kvalifikačnej I-skupiny prekvapiť.

"Pre nás to rozhodne nebude ľahký zápas, pretože nám chýba osem kľúčových hráčov. Neukázali sa, aj keď sme ich nominovali. Aj napriek tomu dúfam, že moji chlapci odvedú maximum," uviedol francúzsky kormidelník Leroy: "Kamerun už nie je tak kvalitný, ako keď som tam pôsobil ja. Zároveň však viem, že sú to bojovníci a profesionáli, ktorí pôsobia v Európe. Majú silného bojovného ducha. Nebude to pre nás ľahké, ale urobíme všetko, čo je v našich silách," uzavrel Leroy.