Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Dravecký odchádza do Švajčiarska, dohodol sa s HC Ajoie na 2 mesiace

Útočník Vladimír Dravecký Foto: TASR/Milan Kapusta

Slovenský hokejový útočník pricestuje do Ajoie v pondelok, už o deň neskôr by mal absolvovať prvý prípravný zápas v novom drese proti Chaux-de-Fonds.

Ajoie 30. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník Vladimír Dravecký sa dohodol na dvojmesačnej zmluve s druholigovým švajčiarskym klubom HC Ajoie. Informovala o tom oficiálna stránka klubu.

Dvadsaťosemročný hokejista začal minulú sezónu s bratislavským Slovanom v KHL, pred koncom prestupového termínu v Európe na konci januára však odišiel do fínskeho Espoo Blues. S účastníkom SM-ligy do play off nepostúpil a po zvyšných trinástich stretnutiach základnej časti sa pre neho sezóna skončila.

Tú nasledujúcu otvorí v druhej švajčiarskej lige, keď vedenie klubu jeho angažovaní reagovalo na zranenie Jamesa Desmaraisa, kanadského lídra švajčiarskeho druholigistu. Dravecký pricestuje do Ajoie v pondelok, už o deň neskôr by mal absolvovať prvý prípravný zápas v novom drese proti Chaux-de-Fonds.

Vladimír Dravecký je dvojnásobným majstrom Slovenska s rodnými Košicami, v minulosti pôsobil aj v zámorí v klube AHL Manchester Monarchs a okrem Slovana Bratislava si ľad KHL vyskúšal v klube Jugra Chanty-Mansijsk. V roku 2010 reprezentoval Slovensko na svetovom šampionáte v Nemecku.