Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Šport

Duel Marseille - Lyon odložili po útoku na autobus hostí

Na autobus futbalistov Lyonu zaútočili kameňmi a zranili trénera Fabia Grossa pred zápasom 10. kola francúzskej Ligue 1 Olympique Marseille - Olympique Lyon 29. októbra 2023 v Marseille. Foto: TASR/AP

Na hosťujúci tím zaútočili okolo 18.45 h, keď prichádzal na štadión.

Marseille 29. októbra (TASR) - Nedeľňajší futbalový zápas 10. kola francúzskej Ligue 1 (20.45 h) odložili po tom, čo v Marseille zaútočili kameňmi na autobus hostí z Lyonu a zranili trénera Fabia Grossa i jeho asistenta.



"Zobrali sme do úvahy vôľu Lyonu, aby sa zápas neodohral. Na základe želania Lyonu a podľa protokolu sme prijali rozhodnutie nezačať zápas," povedal na tlačovej konferencii rozhodca duelu Francois Letexier s tým, že správu posunuli príslušným orgánom, "ktoré rozhodnú o tom, aké opatrenia podniknú".

Na hosťujúci tím zaútočili okolo 18.45 h, keď prichádzal na štadión. Agentúra AFP informovala, že na autobuse rozbili štyri okná a Grossa zranili na tvári nad ľavým okom. Na fotografiách mal zakrvavenú tvár a neskôr bandáž na hlave.

Miestna polícia informovala, že chuligáni Marseille zaútočili aj na autobus, v ktorom prišli fanúšikovia Lyonu.

"Sú to úplne neakceptovateľné okolnosti. Myslím na Fabia Grossa, niekoho, koho rešpektujem a poznám veľmi dlho. Išiel som za ním hneď, ako som prišiel na štadión," povedal prezident Marseille Pablo Longoria.

"Sú to odporné obrázky, vidieť takto zničený autobus, krvavú tvár Fabia Grossa. Sú to neakceptovateľné činy, ktoré idú priamo proti hodnotám futbalu a športu," uviedla francúzska ministerka športu Amelie Oudeaová-Casterová.