Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dumoulin nestihne Tour de France, Musím počúvať svoje telo

Na snímke sprava Francúz Romain Bardet, španielsky cyklista a majster sveta Alejandro Valverde, Holanďan Tom Dumoulin a Kanaďan Michael Woods na cieľovej rovine pretekov mužskej kategórie Elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v rakúskom Innsbrucku 30. septembra 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Musím počúvať svoje telo a prestať sa upínať k nerealistickým cieľom, povedal pre web Sunwebu 28-ročný Dumoulin.

Paríž 20. júna (TASR) - Holandský cyklista Tom Dumoulin z Tímu Sunweb vynechá pre zranenie kolena tohtoročnú Tour de France. Víťaz Giro d'Italia 2017 podstúpil v nedeľu ľahký operačný zákrok, počas ktorého mu z kolena vybrali štrk, ktorý spôsoboval zápal. Ide o dôsledok pádu v 5. etape tohtoročného Gira, pre ktorý napokon z podujatia odstúpil.

"Minulý mesiac bol pre mňa nesmierne náročný. Po tom, ako som musel odstúpiť z Gira, som si chcel všetko vynahradiť na Tour. Tento týždeň bohužiaľ ukázal, že to vzhľadom na môj fyzický stav nie je reálne. Naozaj som sa veľmi snažil dostať do potrebnej formy, no musím počúvať svoje telo a prestať sa upínať k nerealistickým cieľom," povedal pre web Sunwebu 28-ročný Dumoulin.

K situácii sa vyjadril aj tímový lekár Anko Boelens: "Čas nie je na našej strane. Z toho dôvodu je jediným logickým riešením poskytnúť Tomovi priestor na to, aby sa dal úplne do poriadku. Napriek jeho pevnej vôli a ambícii štartovať je preňho lepšie tentokrát Tour vynechať."