Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Erdogan sa zastal tureckých reprezentantov: Majú národné cítenie

Tureckí hráči salutujú po góle proti Francúzsku v zápase H-skupiny Francúzsko - Turecko kvalifikácie na ME 2020 v Paríži 14. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Najprv v piatok oslávili víťazný gól proti Albánsku (1:0) salutovaním, odkazujúc na inváziu do Sýrie, kontroverzné gesto zopakovali v pondelok po vyrovnaní na 1:1 na pôde Francúzska.

Ankara 16. októbra (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa zastal tamojších futbalových reprezentantov. Tí čelia kritike za oslavy gólov v uplynulých dvoch zápasoch kvalifikácie EURO 2020.

Najprv v piatok oslávili víťazný gól proti Albánsku (1:0) salutovaním, odkazujúc na inváziu do Sýrie, kontroverzné gesto zopakovali v pondelok po vyrovnaní na 1:1 na pôde Francúzska. Európska futbalová únia (UEFA) už začala vyšetrovanie, keďže politické prejavy na zápasoch nepripúšťa. Erdogan sa však nebojí tvrdých trestov. "To, čo spravili, je úplne prirodzené. V najhoršom prípade môžu dostať varovanie."

Pripomenul tiež prípad francúzskeho futbalistu Antoinea Griezmanna, ktorý v minulosti vojenský pozdrav adresoval prezidentovi Emmanuelovi Macronovi. "A stalo sa mu niečo, potrestali ho?" položil rečnícku otázku Erdogan a dodal: "Tureckí futbalisti majú národné cítenie a chceli ho zdieľať so zvyškom krajiny." Informovala o tom agentúra DPA.