Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Eto'o prestúpil z Machačkaly do Chelsea, opäť sa stretne s Mourinhom

Futbalista Samuel Eto´o. Foto: TASR/AP

Eto'o je po brazílskom tvorcovi Willianovi druhým hráčom, ktorý v priebehu týždňa prišiel z Machačkaly do Chelsea.

Londýn 29. augusta (TASR) - Elitný kamerunský futbalový útočník Samuel Eto'o sa stal novou posilou Chelsea Londýn. Do popredného tímu anglickej Premier League prestúpil 32-ročný kanonier z ruského klubu Anži Machačkala, ktorý sa rozhodol znížiť rozpočet a vypredáva hviezdy.

Na Stamford Bridge sa Eto'o opäť stretne s trénerom Jose Mourinhom, pod ktorého vedením hral v minulosti v Interi Miláno. Eto'o je po brazílskom tvorcovi Willianovi druhým hráčom, ktorý v priebehu týždňa prišiel z Machačkaly do Chelsea, informovala agentúra AP.

"Som veľmi šťastný, že som tu a už sa nemôžem dočkať prvého zápasu. Nebolo to náročné rozhodovanie, Chelsea je kvalitný klub, veľmi dobre som vychádzal aj s trénerom Mourinhom a tak som nad ponukou vôbec neváhal,"
povedal Kamerunčan pre oficiálnu stránku svojho nového klubu.

Eto'o sa ocitol v hľadáčiku Chelsea po tom, čo definitívne padla možnosť angažovať Waynea Rooneyho z Manchestru United. Štvornásobný najlepší futbalista Afriky spoločne s Mourinhom vybojovali v roku 2010 s milánskym Interom cenné treble, keď triumfovali v Lige majstrov, Serii A i Talianskom pohári. O rok neskôr odišiel Eto'o do Ruska, v Machačkale bol podľa denníka Telegraph najlepšie plateným futbalistom na svete - ročne si mal zarobiť 20 miliónov eur.