Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Eusebia v Poľsku hospitalizovali

Foto: TASR/AP

Eusebio v januári oslávil 70. narodeniny, no od decembra ho už trikrát hospitalizovali. Bývalý portugalský futbalista trpí vysokým krvným tlakom a musí pravidelne chodiť na prehliadky

Poznaň 24. júna (TASR) - Bývalého portugalského futbalového reprezentanta a hráča Benficy Eusebia hospitalizovali v poľskom meste Poznaň, kde sledoval duely EURO 2012.

"Portugalský futbalový vyslanec Eusebio sa v sobotu necítil dobre, keď bol spolu s reprezentáciou v hoteli v meste Opalenica," uvádza sa vo vyhlásené Portugalskej futbalovej federácie (FPF).

"Po predbežnom vyšetrení a kontaktovaní svojho lekára v Lisabone ho z preventívnych dôvodov hospitalizovali v Poznani."

Eusebio v januári oslávil 70. narodeniny, no od decembra ho už trikrát hospitalizovali. Bývalý portugalský futbalista trpí vysokým krvným tlakom a musí pravidelne chodiť na prehliadky. Eusebio si získal medzinárodné uznanie na MS 1966 v Anglicku, keď Portugalci získali bronz.

Eusebio cestoval s portugalským tímom na šampionát do Poľska a z hľadiska sledoval štvrťfinále proti Česku, po ktorom sa tešil z postupu s ďalším bývalým kapitánom portugalskej reprezentácie Luisom Figom.

Portugalsko sa v semifinále EURO 2012 stretne v stredu so Španielskom.