Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

F1: Hamilton ovládol aj druhý tréning pred VC USA, Vettel dostal trest

Britský jazdec F1 na Mercedese Lewis Hamilton. Foto: TASR/AP

Hamilton si v Texase môže zabezpečiť piaty titul majstra sveta. Stane sa tak v prípade, že získa o osem bodov viac ako Sebastian Vettel na Ferrari.

Austin 20. októbra (TASR) - Brit Lewis Hamilton dosiahol najrýchlejší čas aj v druhom voľnom tréningu pred Veľkou cenou USA F1. Jazdec Mercedesu zvládol 5513 m dlhý okruh v Austine na mokrej trati za 1:48,716 min. Druhý Francúz Pierre Gasly (Toro Rosso) zaostal za lídrom šampionátu o vyše sekundu (+1,012), tretí bol Holanďan Max Verstappen zo stajne Red Bull (+1,082).

Hamilton si v Texase môže zabezpečiť piaty titul majstra sveta. Stane sa tak v prípade, že získa o osem bodov viac ako Sebastian Vettel na Ferrari. Pred víkendom viedol Hamilton poradie MS o 67 bodov pred Vettelom. Nemec bude mať situáciu poriadne sťaženú, keďže komisári ho uznali vinným z príliš rýchlej jazdy pod červenými vlajkami počas prvého tréningu a udelili mu penalizáciu. Na štarte nedeľňajších pretekov príde o tri priečky. Okrem toho Vettelovi udelili dva trestné body a za obdobie posledných 12 mesiacov ich má už päť.

Na okruhu v Austine, ktorý je v kalendári F1 od roku 2012, sa Hamiltonovi mimoriadne darí. Vyhral tam päť zo šiestich pretekov. V sobotu je kvalifikácia na programe od 23.00 SELČ.