Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Farmárskym klubom Slovana, ktorý je účastníkom KHL, bude Skalica

Foto: TASR/Dušan Hein

Vedenie "belasých" o tom informovalo na svojej oficiálnej stránke. Kým Slovan sa premiérovo predstaví v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), Skalica bude naďalej pôsobiť v slovenskej extralige.

Bratislava 25. mája (TASR) - Slovenské hokejové kluby Slovan Bratislava a HK 36 Skalica sa dohodli na užšej spolupráci od sezóny 2012/13 vrátane striedavého štartu mladých hráčov s dvojstrannými kontraktmi. Vedenie "belasých" o tom informovalo na svojej oficiálnej stránke.

Kým Slovan sa premiérovo predstaví v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), Skalica bude naďalej pôsobiť v slovenskej Tipsport extralige. Oba kluby predpokladajú, že vďaka tejto spolupráci spoločne podporia ďalší hokejový rast viacerých mladých talentov na svojich súpiskách. "Slovan zároveň získava kvalitnú príležitosť hosťovania, respektíve striedavého štartu svojich hráčov v extralige pred ich opätovným nasadením do zostavy pre KHL napríklad po zranení, alebo pauze spôsobenej inými dôvodmi," uvádza sa na webe Slovana.

Deklarovaná spolupráca okrem toho zahŕňa aktívnu výmenu informácií z oblasti športového manažmentu a marketingu. Slovan i Skalica si od spolupráce sľubujú posilnenie svojich kádrov a tiež šancu vhodne reagovať na rôzne okolnosti, ktoré môžu nastať v priebehu oboch súťaží. "V najbližšej sezóne neuvažujeme o podobnej forme užšej spolupráce s iným klubom, aj s ohľadom na stabilizáciu a úspech svojho partnera v extralige," dodáva web úradujúceho slovenského majstra.