Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nitra prehrala so Žilinou 0:2 v 21. kole

Radosť hráčov po prvom góle Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hostia rozhodli o osude stretnutia v prvom polčase. Najprv strelil gól Majtán a neskôr hlavičkou zakončil do brány Piaček.

FC Nitra - MŠK Žilina 0:2 (0:2)

Góly: 17. Majtán, 35. Piaček. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Harbuľák, Moravčík - Nunes, 1090 divákov.

Zostavy a striedania:

FC Nitra: Hroššo - Grman, Harbuľák, Tóth, Čirik (57. Moravčík) - Držík - Soumah (70. Kroupa), Šimončič, Boszorád - Šimonek, Kroupa (70. Paukner).

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (65. Šulek), Pich (89. Angelovič) - Ceesay, Majtán (79. Gergel).

V prvom jarnom domácom zápase privítala Nitra Žilinu. V úvode boli aktívnejší domáci a po rohu Soumaha hlavičkoval tesne nad Harbuľák. Hostia odpovedali len propagačnou strelou Majtána. Hra sa potom vyrovnala a v 17. minúte sa Žilinčania dokonca ujali vedenia, keď po krídle potiahol Mabouka a Majtán krížnou strelou prekonal Hrošša. Po strenom góle hostia ovládli hru a Nitranov do vážnejších akcií nepúšťali. V 23. minúte to síce skúsil Boszorád, ale brankár Žiliny bol pozorný. Potom už Žilina dominovala. V 27. minúte po závare v šestnástke zakončoval Majtán a Hroššo mužstvo podržal. O tri minúty kryl brankár Nitry hlavičku Bella avšak v 35. minúte po rohu Nunesa ho už hlavou prekonal Piaček. V 38. minúte mohol znížiť Simonek, zblízka však trestuhodne prekopol.

Druhý polčas kvalitou zaostal za prvým dejstvom. V 54 minúte to skúšal z 25 m Soumah, Krnáč však nemal problémy. O minútu na druhej strane predviedol pekné nožničky Pich a domáci gólman musel zasiahnuť. Po hodine hry sa oprel do lopty kapitán Nitry Šimončič a len tesne minul. Štvrťhodiny pred koncom mohol zápas ešte zdramatizovať Tóth, v gólovej šanci však strebal vysoko nad. V 82. minúte sa do dobrej koncovky dostal Ceesay. Nitrianskeho brankára však prudkou strelou neprekonal. Na výsledku sa už nič nezmenilo ani po priamom kope Pauknera v nadstavenom čase.

Tu bude player