Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

R. Federer bez väčších problémov zdolal Thiema na Turnaji majstrov

Švajčiarsky tenista Roger Federer odvracia loptičku Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi v zápase ATP Turnaja majstrov v Londýne 13. novembra 2018. Foto: TASR/AP

V prvom sete večerného stretnutia dominoval Federer, dvakrát prelomil podanie Thiema a vyhral 6:2.

Londýn 14. novembra (TASR) - Juhoafrický tenista Kevin Anderson zvíťazil aj vo svojom druhom vystúpení na ATP Turnaji majstrov v Londýne. V skupine Lleytona Hewitta deklasoval ako štvorka podujatia za 66 minút siedmeho nasadeného Japonca Keia Nišikoriho 6:0, 6:1 a pripísal si druhý triumf na podujatí. Vo večernom súboji skupiny vyhrala dvojka turnaja Švajčiar Roger Federer nad šiestym nasadeným Dominicom Thiemom z Rakúska 6:2, 6:3. Zápas trval 68 minút.

Prvý set bol jednoznačne v réžii Andersona, za 23 minút viedol 5:0. V dramatickej šiestej hre stratil Nišikori svoj servis aj tretíkrát a inkasoval "kanára". Japonec dokázal získať prvú hru až za stavu 0:5 v druhom sete. V nasledujúcom geme si Juhoafričan svoj servis podržal a ukončil stretnutie.

"Odohral som jeden z mojich najlepších zápasov. Postupom času som si veril viac a viac, uvedomoval som si dôležitosť zápasu. Chcem byť inšpiráciou pre deti v Juhoafrickej republike. Viem, že to nebude ľahké, ale verím, že v nasledujúcich rokoch uvidíme viac tenistov z mojej rodnej krajiny," uviedol Anderson podľa portálu atpworldtour.com.

V prvom sete večerného stretnutia dominoval Federer, dvakrát prelomil podanie Thiema a vyhral 6:2. Švajčiar vstúpil lepšie aj do druhého dejstva, keď sa dostal do vedenia 2:0. V nasledujúcom priebehu si do stavu 5:3 obaja hráči podržali svoj servis. V deviatej hre Federer opäť "brejkol" Thiema a pripísal si svoje prvé víťazstvo na turnaji. Rakúšan sa počas celého stretnutia nedostal ani k jednému brejkbalu.

"Cítim sa dobre. Som rád, že mi to vyšlo po nevydarenom zápase s Nišikorim. Cítil som vtedy veľké sklamanie, no dnes som bol na kurte oveľa pozitívnejší. Na tomto podujatí sa mi hrá vždy veľmi dobre. Byť tu je pre mňa privilégiom a verím, že som to ukázal," citovala Federera agentúra AFP.

Turnaj majstrov 2018:

skupina Lleytona Hewitta

Kevin Anderson (4-JAR) - Kei Nišikori (7-Jap.) 6:0, 6:1

Roger Federer (2-Švaj.) - Dominic Thiem (6-Rak.) 6:2, 6:3